Minimale Aanpassingen Maken In Photoshop

Inhoudsopgave:

Minimale Aanpassingen Maken In Photoshop
Minimale Aanpassingen Maken In Photoshop

Video: Minimale Aanpassingen Maken In Photoshop

Video: Minimale Aanpassingen Maken In Photoshop
Video: MNML.APRL2016 // Minimal Speed Art in Illustrator u0026 Photoshop 2024, Mei
Anonim

Krachtige grafische editor Adobe Photoshop biedt zowel geavanceerde fotobewerkingstools die geschikt zijn voor professionals als standaardfuncties die nodig zijn voor iedereen die kleine onvolkomenheden in een foto wil elimineren.

Minimale aanpassingen maken in Photoshop
Minimale aanpassingen maken in Photoshop

Noodzakelijk

Computer met Photoshop geïnstalleerd, foto's

instructies:

Stap 1

De meeste foto's gemaakt met telefooncamera's of goede camera's met een onervaren hand vereisen meer of minder correctie. Als je het beeld wilt tweaken, let dan op de lichtverdeling. Gebruik de tool "Dodge / Burn" ("Dodge Tool" / "Burn Tool") om de belichting van bepaalde delen van de foto te wijzigen. Dit is een eenvoudig hulpmiddel waarmee u de sterkte van de impact kunt aanpassen en de verlichting in de gewenste mate kunt gebruiken. U kunt onnodige schaduwen op gezichten lichter maken, gezichtscontouren donkerder maken, mensen een sneeuwwitte glimlach geven.

Stap 2

Als je rode ogen op een foto wilt verwijderen, heb je een tool met dezelfde naam nodig. Het staat in het paneel aan de linkerkant. Het is heel eenvoudig om het te gebruiken - beweeg de cursor over de pupil en druk op de linkermuisknop. Met eenvoudige gereedschapsinstellingen kunt u de hoeveelheid duisternis en de grootte van de pupil wijzigen.

Stap 3

Gebruik de veelzijdige Clone Stamp-tool om het gewenste gebied van de afbeelding te kopiëren. Kies een van de vele tool modes, verander de transparantie en werk met de "Clone Stamp". U kunt bijvoorbeeld rimpels of zwellingen in uw gezicht verwijderen door de overeenkomstige delen van de huid te vervangen door schone.

Stap 4

Om een specifiek deel van de foto (ogen, gezicht, verschillende details) te verscherpen, gebruikt u het gereedschap Artistiek herstelpenseel. Hiermee kunt u elke fase van fotoverwerking gebruiken en een penseel gebruiken om individuele gebieden terug te brengen naar hun oorspronkelijke uiterlijk. U vindt deze "tijdmachine" in het tabblad "Afbeelding" - "Aanpassing".

Stap 5

Als u uw foto zwart-wit wilt maken, gebruikt u de tool Zwart-wit. Hiermee kunt u een kleurenafbeelding "correct" omzetten naar zwart-wit: u kunt de reflectie van elke kleur wijzigen. Vind het in het al bekende tabblad "Afbeelding" - "Aanpassingen". Naast de hoofdfunctie helpt de tool je foto rijker en duidelijker te maken. Met de optie "Tint" kunt u de afbeelding in een bepaalde kleur kleuren.

Stap 6

Met het gereedschap Hooglichten / Schaduwen (ook op het tabblad Afbeelding - Aanpassingen) kunt u te heldere delen van een foto donkerder maken en hooglichten uit schaduwen selecteren. De tool creëert ook de zogenaamde beelddiepte. Door donkere tonen toe te voegen aan highlights en lichtere tonen aan donkere gebieden, geef je het beeld meer volume en maak je het dieper. Deze tool wordt door bijna iedereen gebruikt, hij is onvervangbaar in zijn soort.

Aanbevolen: