De Minimale Set Programma's Voor Een Computer

Inhoudsopgave:

De Minimale Set Programma's Voor Een Computer
De Minimale Set Programma's Voor Een Computer
Anonim

Welke programma's moet u eerst op uw computer installeren? Welke programma's zijn de belangrijkste set software die op alle computers zou moeten staan. Dit minimum helpt u niet alleen comfortabel, maar ook veilig te werken.

De minimale set programma's voor een computer
De minimale set programma's voor een computer

Dus, wat moet eerst worden geïnstalleerd:

  1. Antivirus
  2. pllers
  3. Codecs
  4. Browsers
  5. Torrents
  6. Converters
  7. Archiver

Antivirus

Antivirussen zijn het eerste dat op een computer moet worden geïnstalleerd onmiddellijk na aanschaf of herinstallatie van het systeem. Tegenwoordig is het voor iedereen, vooral voor beginnende gebruikers, heel gemakkelijk om een virus op te pikken op het internet, en dit kan heel, heel slecht aflopen. Natuurlijk is er geen beste virus, maar de leiders van allemaal zijn de volgende: Avasti, Dr. Web, NOD32, Kaspersky. De uiteindelijke keuze is aan jou.

Spelers

Een speler is vereist om video's te bekijken en naar liedjes te luisteren. Je kunt je natuurlijk beperken tot standaard Windows-programma's, zoals Windows Media Player, maar je kunt jezelf nog wel wat meer opleggen. Een van de beste spelers voor het bekijken van video's is KMPlayer en voor het luisteren naar muziek WinAmp of Aimp.

Codecs

Codecs komen naast spelers. Ze zijn nodig om audio af te spelen en video van elk formaat af te spelen. Misschien is een van de meer complete codecs het K-Lite Codec Pack.

Browsers

Bijna iedereen heeft een internetverbinding. Als u bijvoorbeeld dit artikel leest, betekent dit al dat u internet heeft. Browsers zijn een van de belangrijkste programma's voor iedereen die dagelijks internet gebruikt. Het is niet de moeite waard om te praten over Internet Explorer, Google, Chrome, Mozilla en de Opera-browser zijn beter om te vermelden. De keuze is aan jou en we hebben de meest populaire browsers op een rij gezet.

Torrents

Als je iets van internet wilt downloaden, heb je een torrent-client nodig. Een van de meest populaire programma's is natuurlijk uTorrent. Ook Zona en MediaGet zijn nu wijdverbreid.

Converters

Converters helpen gebruikers bij het converteren van bestanden. Als u bijvoorbeeld het formaat van een film moet wijzigen om deze later naar uw telefoon te downloaden. Ini zet bijvoorbeeld audiobestanden om naar wav of mp3. Vroeg of laat heb je zo'n programma nodig, zodat je het gratis programma Format Factory kunt installeren.

Archiver

Om bestanden uit te pakken en te archiveren, hebt u een speciaal archiveringsprogramma nodig. Heel vaak komen ze bij het downloaden van bestanden van internet in het archief terecht. Om bestanden over te brengen, moeten ze bovendien in archieven worden ingepakt. De meest populaire archieven zijn 7-zip of WinRAR.

De lijst lijkt klein, slechts zeven programma's, maar als je erover nadenkt, is het met deze programma's dat we constant werken.

Aanbevolen: