Wat Zijn De Minimale Systeemvereisten Voor Windows 8

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Minimale Systeemvereisten Voor Windows 8
Wat Zijn De Minimale Systeemvereisten Voor Windows 8

Video: Wat Zijn De Minimale Systeemvereisten Voor Windows 8

Video: Wat Zijn De Minimale Systeemvereisten Voor Windows 8
Video: Пропал звук на Windows 8 (Решение проблемы). 2024, Maart
Anonim

Windows 8 is momenteel het laatste besturingssysteem (OS) dat door Microsoft is uitgebracht. Het wordt geïnstalleerd op moderne computers die voldoen aan de door de ontwikkelaars opgegeven hardwarevereisten. Om dit besturingssysteem te installeren, moet de computer aan de bovenstaande criteria voldoen - alleen in dit geval zal het systeem correct werken.

Wat zijn de minimale systeemvereisten voor Windows 8
Wat zijn de minimale systeemvereisten voor Windows 8

Systeem vereisten

Windows 8 heeft vereisten die kunnen worden vergeleken met de vereisten van de vorige versie van het systeem - Windows 7. Dus als u Windows 8 installeert op een computer waarop versie 7 is geïnstalleerd, kunt u er zeker van zijn dat de installatie zal slagen en u kunt profiteren van alle functies die Microsoft in het nieuwe besturingssysteem biedt.

Om comfortabel te werken in Windows 8 heb je een processor nodig die op een minimale frequentie van 1 GHz of hoger draait. De hoeveelheid RAM in de computer moet minimaal 1 GB zijn als u een 32-bits versie van het besturingssysteem installeert, en minimaal 2 GB als u een 64-bits systeem laadt. De meeste moderne computers ondersteunen 64-bits Windows, dat betere prestaties levert. Houd er echter rekening mee dat als uw computer minder dan 4 GB RAM heeft, het gebruik van een 32-bits systeem niet gerechtvaardigd is en de snelheid van Windows op geen enkele manier zal verbeteren.

Voor een snellere systeemwerking is het wenselijk om twee cores in de processor te hebben.

Voordat u het systeem installeert, moet u ongeveer 16 GB vrije ruimte op uw harde schijf hebben. Als u een 64-bits systeem installeert, duurt het 20 GB om de installatiebestanden uit te pakken. De vereisten voor de grafische adapter om met het systeem te werken zijn niet hoog - het is voldoende dat de videokaart compatibel is met DirectX 9, d.w.z. bijna elke kaart die in de afgelopen 6-8 jaar is uitgegeven, is voldoende.

Aanvullende systeemvereisten

Om de nieuwste games met succes te kunnen spelen, hebt u mogelijk een nieuwere grafische kaart nodig die compatibel is met versies van DirectX 10 en 11. Informatie over de ondersteuning van uw videokaart voor de vereiste technologieën vindt u in de documentatie voor uw computer of op de website van de adapterfabrikant. Het is ook belangrijk om bepaalde parameters te hebben om toegang te krijgen tot de systeemfuncties. De schermresolutie van het apparaat waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd, moet dus minimaal 1024x768 pixels zijn voor comfortabel werken met de Metro-interface.

Tot op heden is de meest recente versie van Windows 8 Windows 8.1.

U kunt controleren of uw computer voldoet aan de vermelde Microsoft-vereisten met behulp van een speciaal hulpprogramma dat door het bedrijf is gemaakt. Ga hiervoor naar de officiële Windows-website in de sectie "Help" - "Installatie" - "Kan mijn computer werken onder Windows 8.1?" Selecteer in de lijst met opties Upgrade Assistant en download de vereiste bestanden. Voer het gedownloade uitvoerbare bestand uit. Controleer met behulp van de intuïtieve interface van het hulpprogramma of uw systeem voldoet aan de vereisten van Windows 8.

Aanbevolen: