Hoe Tekst Van Cellen In Excel Te Combineren?

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Van Cellen In Excel Te Combineren?
Hoe Tekst Van Cellen In Excel Te Combineren?

Video: Hoe Tekst Van Cellen In Excel Te Combineren?

Video: Hoe Tekst Van Cellen In Excel Te Combineren?
Video: cellen en tekst samenvoegen in excel 2024, Mei
Anonim

De Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor is ontworpen om te werken met relatief kleine gegevenssets die niet alleen numerieke waarden hoeven te bevatten. Woorden, zinnen en zelfs tekstfragmenten kunnen in de cellen van spreadsheets worden geplaatst. Om dit soort gegevens te verwerken, maar ook voor numerieke cellen, worden ook formules gebruikt. In het bijzonder heeft de spreadsheet-editor functies voor het combineren (optellen) van meerdere tekstcellen.

Hoe tekst van cellen in Excel te combineren
Hoe tekst van cellen in Excel te combineren

Noodzakelijk

Microsoft Office Excel-spreadsheeteditor

instructies:

Stap 1

Start Excel en laad de gewenste tabel erin. Selecteer de cel waar u de samengevoegde tekst wilt plaatsen.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Invoegen" in het programmamenu en open de vervolgkeuzelijst met het label "Tekst" - deze wordt in de opdrachtgroep "Functiebibliotheek" geplaatst. De lijst bevat meer dan twee dozijn bewerkingen voor het werken met tekstvariabelen, gesorteerd in alfabetische volgorde - scrol omlaag naar de regels die beginnen met de letter "C" en selecteer de functie "CONCATENATE". Hierdoor wordt het dialoogvenster Wizard Nieuwe functie geopend, waarin u verschillende formuliervelden moet invullen.

Stap 3

Geef het adres op van de cel met de tekst waarmee de regel moet beginnen in de tabelcel die wordt gemaakt. Het moet ofwel handmatig worden ingevoerd in het veld "Tekst1", of door met de muiscursor op de gewenste cel van de tabel te klikken. Herhaal vervolgens dezelfde actie voor het veld "Tekst2" - hier moet u het adres van de cel plaatsen met de tekst die aan de vorige moet worden toegevoegd. Wanneer u doorgaat met het invullen van het tweede veld, voegt Excel een derde toe voor het geval dat - u kunt het gebruiken als u een waarde moet construeren uit drie of meer originele cellen. Er wordt constant een nieuwe regel toegevoegd als de vorige worden gevuld.

Stap 4

Merk op dat de functie de tekstwaarden samenvoegt zoals ze zijn, zonder iets als scheidingsteken toe te voegen. Als u een spatie, een komma of een ander woord ertussen moet invoegen, gebruik dan een regel in de vorm van de wizard om een formule te maken - voer de benodigde tekens erin in en plaats ze tussen aanhalingstekens. Als u bijvoorbeeld een koppeling naar de eerste cel opgeeft in het veld "Tekst1", typt u "," in het veld "Tekst2", en een koppeling naar de tweede cel in "Tekst3", dan worden een komma en een spatie weergegeven tussen de labels geplaatst.

Stap 5

Klik op OK en de cel geeft een waarde weer met de gecombineerde tekst van de cellen die u hebt opgegeven.

Stap 6

De Wizard Functieontwerp kan worden aangeroepen zonder naar het tabblad Formules te gaan. Om dit te doen, klikt u op het pictogram voor het invoegen van een formule boven de tabel links van de formulebalk. Selecteer vervolgens de regel "Tekst" in de vervolgkeuzelijst "Categorie" en zoek in het veld "Selecteer een functie" "aaneenschakelen". Door op OK te klikken opent u een venster met het hierboven beschreven formulier.

Aanbevolen: