Hoe Cellen In Een Tabel Te Combineren

Inhoudsopgave:

Hoe Cellen In Een Tabel Te Combineren
Hoe Cellen In Een Tabel Te Combineren

Video: Hoe Cellen In Een Tabel Te Combineren

Video: Hoe Cellen In Een Tabel Te Combineren
Video: MS Word tabellen ruimte tussen cellen en celmarges 2024, Mei
Anonim

Om tegenwoordig met gegevens in spreadsheets te werken, wordt meestal Microsoft Office Excel gebruikt. Tabellen worden echter vaak niet alleen gebruikt voor het opslaan en verwerken van grote hoeveelheden informatie, maar worden ook in gewone tekstdocumenten geplaatst. Om met dit soort bestanden te werken, wordt vaker de Microsoft Office Word-tekstverwerker gebruikt dan andere programma's. Beide toepassingen bieden de mogelijkheid om aangrenzende tabelcellen samen te voegen.

Hoe cellen in een tabel te combineren
Hoe cellen in een tabel te combineren

Noodzakelijk

  • - Microsoft Office Word-toepassing;
  • -Microsoft Office-Excel.

instructies:

Stap 1

Open in Microsoft Office Word het vereiste document, selecteer de tabelcellen die u wilt verbinden. Tegelijkertijd voegt Word twee extra tabbladen toe aan het menu van het programma, verenigd door de gemeenschappelijke kop "Werken met tabellen" - ze verschijnen wanneer de gebruiker de cursor in een bestaande tabel plaatst.

Stap 2

Ga naar een van de extra tabbladen genaamd "Lay-out". Klik in de groep commando's "Combineer" op de knop met de naam, wat vrij duidelijk is voor deze bewerking, "Cellen combineren". Er is een duplicaat van deze opdracht in het contextmenu, dat kan worden opgeroepen door met de rechtermuisknop op de geselecteerde cellen te klikken.

Stap 3

Zoek in dezelfde groep Combine-opdrachten op het tabblad Indeling de knop Cellen splitsen. Ondanks zijn naam kan het worden gebruikt als een meer geavanceerd hulpmiddel voor het combineren van tabelcellen. Nadat u bijvoorbeeld een groep cellen van vier aangrenzende rijen en hetzelfde aantal kolommen hebt geselecteerd, klikt u op deze knop en kunt u het vereiste aantal cellen uit deze groep maken. Geef in het dialoogvenster dat op het scherm verschijnt het vereiste aantal rijen en kolommen op voor de gemaakte unie en klik vervolgens op de knop OK.

Stap 4

Open in Microsoft Office Excel, na het selecteren van de cellen die moeten worden samengevoegd, de vervolgkeuzelijst die is gekoppeld aan de knop rechtsonder in de opdrachtgroep Uitlijnen op het tabblad Start.

Stap 5

Selecteer Samenvoegen op rijen als u wilt dat de cellen alleen horizontaal worden samengevoegd en de regeleinden behouden blijven. Als u alle cellen eenvoudig tot één wilt samenvoegen, selecteert u "Samenvoegen en in het midden plaatsen" of "Cellen samenvoegen". Wees echter voorzichtig wanneer u een van deze drie opdrachten gebruikt: Excel plaatst alleen de inhoud van de cel linksboven in de geselecteerde groep in de samengevoegde cel. Daarom moet deze bewerking worden uitgevoerd voordat de tabel als geheel of deze groep cellen wordt gevuld.

Aanbevolen: