De Status Van Harde Schijven Controleren

Inhoudsopgave:

De Status Van Harde Schijven Controleren
De Status Van Harde Schijven Controleren
Anonim

Het controleren van de status van harde schijven kan worden uitgevoerd met behulp van standaardtools van het Microsoft Windows-besturingssysteem met behulp van een grafische interface of met behulp van een opdrachtregelprogramma.

De status van harde schijven controleren
De status van harde schijven controleren

Noodzakelijk

chkdsk

instructies:

Stap 1

Druk op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Deze computer" om de controle en diagnose van de geselecteerde harde schijf te starten.

Stap 2

Roep het contextmenu van het te scannen volume op door met de rechtermuisknop te klikken en de opdracht "Eigenschappen" te selecteren.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Service" van het dialoogvenster Eigenschappen dat wordt geopend en klik op de knop "Controleren".

Stap 4

Gebruik de selectievakjes voor "Systeemfouten automatisch herstellen" en "Beschadigde sectoren controleren en repareren" en klik op de knop "Uitvoeren" om de onmiddellijke uitvoering van de opdracht te bevestigen.

Stap 5

Gebruik de knop Schijfcontrole plannen in het nieuwe dialoogvenster bij het diagnosticeren van de systeemschijf om een controle uit te voeren onmiddellijk na het opnieuw opstarten en voordat Windows start.

Stap 6

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" en voer de waarde "opdrachtregel" in het zoekbalkveld in om een diagnose van de geselecteerde harde schijf uit te voeren met behulp van de "Opdrachtprompt"-tool.

Stap 7

Druk op de functietoets Enter om de zoekopdracht te bevestigen en open het contextmenu van het gevonden object door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 8

Geef Uitvoeren als beheerder op om te voldoen aan het beveiligingsbeleid van Microsoft en voer de volgende waarde in het tekstvak van de opdrachtprompt in: chkdsk stationsnaam: / f / r

Stap 9

Druk op de Enter-functietoets om de opdracht te bevestigen, of druk op de Y-toets om de computer opnieuw op te starten bij het controleren van de systeemschijf.

Aanbevolen: