Slaapstand Inschakelen Op Uw Computer

Inhoudsopgave:

Slaapstand Inschakelen Op Uw Computer
Slaapstand Inschakelen Op Uw Computer

Video: Slaapstand Inschakelen Op Uw Computer

Video: Slaapstand Inschakelen Op Uw Computer
Video: How to Enable Hibernate in windows 10 - Howtosolveit 2024, Mei
Anonim

Als u uw computer een tijdje moet verlaten, hoeft u deze niet uit te zetten. U kunt uw computer gewoon in de slaapstand zetten. Het verlaten ervan gebeurt binnen enkele seconden. Bovendien heeft deze modus een heel belangrijk voordeel: wanneer u ernaar overschakelt, hoeft u geen actieve programma's en applicaties te sluiten.

Slaapstand inschakelen op uw computer
Slaapstand inschakelen op uw computer

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

We lopen eerst door het proces van het invoeren van de slaapstand op het Windows XP-besturingssysteem. Houd er rekening mee dat om de slaapstand in te schakelen, ten minste tien procent van de ruimte op de systeemschijf van uw computer vrij moet zijn, anders kunt u deze optie niet gebruiken.

Stap 2

Eerst moet u deze optie van het besturingssysteem activeren. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het bureaublad. Er verschijnt een contextmenu waarin u "Eigenschappen" selecteert. Klik in het venster dat verschijnt op het tabblad "Schermbeveiliging". Aan de onderkant van het venster dat verschijnt, is er een "Power"-knop. Klik op deze knop. Ga dan naar het tabblad "Sluimerstand". Vink daarna het vakje aan naast de regel "Sta het gebruik van de slaapstand toe".

Stap 3

De gewenste optie is nu geactiveerd. Dienovereenkomstig kunt u uw computer in de slaapstand zetten. Klik hiervoor op de knop "Start". Selecteer vervolgens "Uitschakelen". Zoals u zult merken, is er geen "Sluimerstand"-knop in het venster dat verschijnt, er is alleen "Standby-modus". Om deze modi niet te verwarren - het zijn verschillende dingen. Druk in dit venster op de Shift-toets.

Stap 4

Daarna zul je zien dat Hibernation nu is verschenen in plaats van de standby-modus. Om het te verlaten, moet u op de aan / uit-knop op uw systeemeenheid drukken. Op sommige moederbordmodellen kunt u uw computer uit de slaapstand halen door simpelweg op een willekeurige knop op uw toetsenbord te drukken.

Stap 5

In het besturingssysteem Windows 7 is de slaapstand vervangen door de slaapstand. Het verschil is dat nadat de computer in de slaapstand is gegaan, de gegevens naar de harde schijf worden geschreven en niet naar het RAM-geheugen. Na het verlaten van de slaapstand worden de gegevens hersteld. Om op dit besturingssysteem naar de slaapstand te gaan, klikt u op "Start". Beweeg uw cursor over de pijl naast Uitschakelen. Selecteer vervolgens "Slaap" in de lijst die verschijnt. Daarna wordt uw computer in de slaapstand gezet.

Aanbevolen: