Hoe U Op Uw Computer Uit De Slaapstand Kunt Komen

Hoe U Op Uw Computer Uit De Slaapstand Kunt Komen
Hoe U Op Uw Computer Uit De Slaapstand Kunt Komen

Video: Hoe U Op Uw Computer Uit De Slaapstand Kunt Komen

Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2022, September
Anonim

Om energie te besparen heeft het Windows-besturingssysteem twee standen: stand-by en slaapstand. Het verschil tussen deze twee modi is dat wanneer de slaapstand is geselecteerd, alle geheugeninhoud op de harde schijf wordt opgeslagen en het langer duurt om de computer weer in een bedrijfstoestand te brengen. Het onderdeel "Voeding" is verantwoordelijk voor de instellingen van de slaapmodus.

Hoe u op uw computer uit de slaapstand kunt komen
Hoe u op uw computer uit de slaapstand kunt komen

instructies:

Stap 1

Om de computer uit de slaapstand te halen, drukt u op een willekeurige toets op het toetsenbord of beweegt u de muis. Als het indrukken van een toets niet werkt, voert u de sneltoets Ctrl, alt = "Image" en Del in, of drukt u op de Esc-toets.

Stap 2

Als deze actie nog steeds niet helpt, drukt u op de Reset-knop op uw computer of zet u de schakelaar aan de achterkant van de computer op Uitgeschakeld, zet u deze weer in de Ingeschakelde stand en drukt u op de aan/uit-toets op het voorpaneel. In dit geval moet het "bureaublad" worden hersteld in dezelfde vorm als voordat het in de slaapstand ging.

Stap 3

Als het systeem om een ​​wachtwoord vraagt ​​wanneer u uit de slaapstand ontwaakt, voert u hetzelfde wachtwoord in waarmee u zich hebt aangemeld bij het opstarten van het besturingssysteem. Deze prompt wordt weergegeven wanneer een schermbeveiliging wordt gebruikt voordat de slaapmodus wordt geactiveerd.

Stap 4

Om de wachtwoordprompt uit te schakelen wanneer u uit de slaapstand ontwaakt, opent u het onderdeel Beeldscherm. Dit kan op verschillende manieren. Klik met de rechtermuisknop op een vrij gedeelte van het "bureaublad" en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu.

Stap 5

U kunt ook het Configuratiescherm openen via het menu Start en met de linkermuisknop op het pictogram Weergave in de categorie Vormgeving en thema's klikken. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Screensaver" en verwijder de markering uit het veld "Wachtwoordbeveiliging". Pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 6

Om de instellingen voor de slaapstand op uw computer uit te schakelen of te configureren, klikt u op hetzelfde tabblad "Screensaver" in het venster "Beeldschermeigenschappen" op de knop "Power" in de groep "Energiebesparing". Het onderdeel Energiebeheer wordt geopend.

Stap 7

Je kunt het ook op een andere manier noemen: het menu "Start", "Configuratiescherm", de categorie "Prestaties en onderhoud", het pictogram "Power". Ga naar het tabblad "Energiebeheerschema's" in het geopende venster en stel de parameters in die u nodig hebt om de overgang van de computer naar de slaapstand te regelen. Pas nieuwe instellingen toe, sluit vensters.

Populair per onderwerp