Slaapstand Inschakelen In Windows 8

Inhoudsopgave:

Slaapstand Inschakelen In Windows 8
Slaapstand Inschakelen In Windows 8

Video: Slaapstand Inschakelen In Windows 8

Video: Slaapstand Inschakelen In Windows 8
Video: How to: Windows 8.1 Instellingen en configuratiescherm 2024, Mei
Anonim

De winterslaap bestaat al heel lang. In eerdere versies van Winodws-besturingssystemen werd deze modus de slaapstand genoemd. Windows-eigenaren kunnen het eenvoudig in- of uitschakelen.

Slaapstand inschakelen in Windows 8
Slaapstand inschakelen in Windows 8

De sluimerstand (slaapstand) is een speciale energiebesparende modus. Hiermee kunt u alle informatie in het RAM-geheugen van de computer op de harde schijf opslaan voordat u de pc afsluit. Dat wil zeggen, het blijkt dat de computer wordt afgesloten in de slaapstand, maar de informatie wordt onmiddellijk hersteld nadat deze is gestart. Deze modus is beschikbaar in alle versies van Windows-besturingssystemen, te beginnen met Windows XP.

Windows 8 heeft veel verschillende veranderingen ondergaan, waaronder de verandering in de slaapstand, die nu onmogelijk te activeren is met een simpele klik in het menu. Voor gebruikers is er standaard alleen het afsluiten van de pc, opnieuw opstarten en winterslaap. Natuurlijk waren mensen die gewend waren aan winterslaap, verbaasd over dit feit, maar het dringende probleem kan worden opgelost.

Methode één:

Eerst moet je naar het "Configuratiescherm" gaan, waar je het item "Systeem en beveiliging" moet vinden. Er zullen veel verschillende instellingen zijn, maar om de slaapstand in te schakelen (uit te schakelen), moet u de optie "Power" vinden. Nadat het venster is bijgewerkt, moet u in het menu aan de linkerkant het item "Power-knopacties" vinden. Nadat je hebt geklikt, moet je "Wijzigingen zijn momenteel niet-beschikbare instellingen" selecteren en het vakje naast de "Sluimerstand" aanvinken. Nadat alle wijzigingen zijn bevestigd, is het volgende beschikbaar voor de gebruiker: slaapstand, sluimerstand, afsluiten en opnieuw opstarten. Dit item is te vinden in het menu rechts in het veld Shutdown.

Methode twee

U kunt een andere methode gebruiken. Ga hiervoor naar het menu "Start" en typ cmd in het zoekveld en start vervolgens de zoekopdracht. Als gevolg hiervan verschijnt een toepassing die een opdrachtregel opent, die als beheerder moet worden uitgevoerd (rechts klikken op de snelkoppeling en het item "Als administrator uitvoeren"). Voer direct in de opdrachtregel het volgende commando in: powercfg.exe / hibernate on en bevestig de actie met de Enter-toets op het toetsenbord. De opdrachtregel kan worden uitgeschakeld. Als gevolg hiervan is de slaapstand beschikbaar in het afsluitmenu van de computer.

Om de slaapstand uit te schakelen, herhaalt u dezelfde procedure, schakelt u het selectievakje "Sluimerstand" uit of voert u de opdracht powercfg.exe / hibernate off in (afhankelijk van hoe de slaapstand wordt gestart). Het is vermeldenswaard een belangrijke nuance, namelijk dat in Windows 8 alle informatie wordt opgeslagen met behulp van de kernel-slaapstandtechnologie. Daarom is het verlaten van de modus veel sneller dan in eerdere versies van het Windows-besturingssysteem.

Aanbevolen: