Hoe Een Rootkit Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Rootkit Te Verwijderen
Hoe Een Rootkit Te Verwijderen

Video: Hoe Een Rootkit Te Verwijderen

Video: Hoe Een Rootkit Te Verwijderen
Video: How to Remove Rootkit Infection? Windows u0026 Android 2024, Mei
Anonim

Een rootkit is een virus dat het systeem binnendringt en schade begint toe te brengen. Hij weet zowel zijn sporen van activiteit als partnervirussen te verbergen. Het doet dit door API-functies op laag niveau vast te leggen en deze in het register te injecteren. Ze kunnen ook de controle over de pc geven aan een kwaadaardige hacker. Ze zijn niet gemakkelijk te vinden, maar ze zijn gemakkelijk te verwijderen.

Hoe een rootkit te verwijderen
Hoe een rootkit te verwijderen

instructies:

Stap 1

Redenen om de aanwezigheid van rootkits die het systeem zijn binnengeslopen te vermoeden: antivirusscanners (Kaspersky Virus Removal) starten niet, residente antivirusprogramma's zijn niet geïnstalleerd, vrienden klagen over spamstromen die van uw pc komen en om de een of andere reden worden u op sommige pagina's voortdurend ergens naartoe geleid. In dit geval is het tijd om de computer te behandelen.

Stap 2

De hulpprogramma's zijn het gemakkelijkst te gebruiken. Ze zijn gratis en eenvoudig. Kaspersky biedt TDSSKiller aan, een speciaal anti-rootkitprogramma. U kunt het downloaden van de Kaspersky-website als een.exe-bestand. U moet het uitvoeren en beginnen met controleren. Sla alle verdachte bestanden op in quarantaine en ga vervolgens naar de VirusTotal.com-website en verzend ze vanuit de map / TDSSKiller_Quarantine in het systeemgedeelte voor analyse.

Stap 3

Nog een ding van Kaspersky, of liever van de medewerker van het laboratorium Oleg Zaitsev - AVZ. Voordat het wordt gestart, wordt er een back-uppunt gemaakt, omdat het hulpprogramma alles opruimt. Vink voordat u begint het vakje naast "Detect Rootkit and API interceptors" aan en voer het uit.

Stap 4

Het volgende hulpprogramma is het beroemde CureIt! van Dr. Web. Download het van de site van de ontwikkelaar op uw pc. Om de gratis versie te laten werken, moet u het verzenden van statistieken naar het lab inschakelen. Start de software, vink de vakjes voor de regels "Rootkits" en "RAM" aan en begin met controleren. Na voltooiing is het beter om het systeem volledig te controleren met hetzelfde programma.

Stap 5

Het is het meest effectief om het systeem te herstellen met een opstartbare antivirusschijf of een USB-flashstation. De methode is goed op een pc waar de hulpprogramma's niet willen draaien. Geschikt voor deze rol zijn LiveCD's van DrWeb, Defender Offline van Microsoft en Rescue Disk, uitgebracht door Kaspersky.

Aanbevolen: