Hoe Een Achtergrond Op Uw Bureaublad Te Plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Achtergrond Op Uw Bureaublad Te Plaatsen
Hoe Een Achtergrond Op Uw Bureaublad Te Plaatsen

Video: Hoe Een Achtergrond Op Uw Bureaublad Te Plaatsen

Video: Hoe Een Achtergrond Op Uw Bureaublad Te Plaatsen
Video: How To Change Your Desktop Wallpaper Computer Background On Windows 7 2024, Mei
Anonim

De standaard Windows GUI-bureaubladachtergrond die met het besturingssysteem is geïnstalleerd, kan in bijna elke versie van het besturingssysteem worden gewijzigd. Zelfs in degenen die, in opdracht van Microsoft Corporation, een dergelijke optie niet ondersteunen. Afhankelijk van de versie van het besturingssysteem, zullen de methoden voor het vervangen van de "achtergrond" verschillen - in sommige gevallen volstaat het om een item in het contextmenu te selecteren, in andere moet u eenmalig extra programma's installeren of gebruiken.

Hoe een achtergrond op uw bureaublad te plaatsen
Hoe een achtergrond op uw bureaublad te plaatsen

instructies:

Stap 1

Als de achtergrond die u wilt installeren op internet is geplaatst, is de eenvoudigste manier om het probleem op te lossen, de juiste browseroptie te gebruiken. Om dit te doen, laadt u een afbeelding op volledige grootte in het venster - meestal wordt dit gedaan door op de miniatuurafbeelding van de gewenste achtergrondoptie te klikken. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de volledige afbeelding en selecteer het gewenste item in het vervolgkeuzemenu. Het is iets anders geformuleerd in verschillende browsers - in Opera heet dit commando "Als bureaubladafbeelding", in Internet Explorer - "Instellen als achtergrond", in Mozilla Firefox - "Instellen als bureaubladachtergrond".

Stap 2

In de browsers Google Chrome en Apple Safari is er geen dergelijk item in het afbeeldingenmenu, dus gebruik een vergelijkbare optie van het besturingssysteem. Om dit te doen, slaat u eerst de volledige afbeelding op uw computer op en gebruikt u vervolgens de "Explorer", die wordt opgeroepen door op de Win + E-toetsen te drukken, naar de afbeeldingsmap en klikt u er met de rechtermuisknop op. In het pop-upmenu heet het gewenste item "Instellen als bureaubladachtergrond" - selecteer het.

Stap 3

Van het bestand met de wallpaper dat op de computer is opgeslagen, kan ook een achtergrondafbeelding worden gemaakt via een speciale applet in het configuratiescherm - in de nieuwste versies van Windows wordt dit "Personalisatie" genoemd. Om het te starten, klikt u met de rechtermuisknop op een bestaande bureaubladafbeelding en selecteert u de regel "Personalisatie" in het menu. Onder de tabel met themapictogrammen in het venster van de applet die wordt geopend, is er ook een afbeelding met de handtekening "Bureaubladachtergrond" - klik erop en een pagina met een tabel met achtergrondafbeeldingsopties die bekend zijn bij het systeem zal in de hetzelfde raam. Om uw eigen bestanden eraan toe te voegen, klikt u op de knop "Bladeren", in het dialoogvenster dat wordt geopend, geeft u de map op waarin ze zijn opgeslagen en klikt u op OK. Selecteer vervolgens het pictogram van de gewenste afbeelding in de gewijzigde tabel, geef in het veld "Positie van de afbeelding" de parameters van de plaatsing op het bureaublad op en klik op "Wijzigingen opslaan".

Stap 4

Als uw versie van het besturingssysteem de functie van het vervangen van de achtergrondafbeelding heeft uitgeschakeld, gebruikt u een van de gespecialiseerde programma's. De link naar de downloadpagina voor een van de eenvoudigste en gratis hulpprogramma's van dit soort wordt hieronder gegeven. Het wordt Starter Wallpaper Changer genoemd, vereist geen installatie en hangt niet constant in het RAM-geheugen van de computer, waardoor de processorbronnen worden aangetast. Het gebruik van het hulpprogramma is heel eenvoudig - start het, klik op de knop Bladeren, zoek het vereiste fotobehangbestand in het standaarddialoogvenster en klik op "Openen". Klik vervolgens op de knop Toepassen en na de volgende keer opstarten van het besturingssysteem verandert de achtergrondafbeelding van het bureaublad.

Aanbevolen: