Hoe Een Achtergrond Voor Je Bureaublad Te Plaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Achtergrond Voor Je Bureaublad Te Plaatsen
Hoe Een Achtergrond Voor Je Bureaublad Te Plaatsen

Video: Hoe Een Achtergrond Voor Je Bureaublad Te Plaatsen

Video: Hoe Een Achtergrond Voor Je Bureaublad Te Plaatsen
Video: Bureaublad achtergrond veranderen 2024, April
Anonim

Na het opstarten van het systeem is het eerste wat de gebruiker ziet het bureaublad. De achtergrond kan een afbeelding uit de Windows-verzameling of een aangepaste afbeelding zijn. Om een achtergrond op uw bureaublad te plaatsen, moet u verschillende stappen uitvoeren.

Hoe een achtergrond voor je bureaublad te plaatsen
Hoe een achtergrond voor je bureaublad te plaatsen

instructies:

Stap 1

Zoek op internet, download van een verwisselbaar opslagmedium of maak je eigen achtergrond in een grafische editor. Bewaar ze op de harde schijf van je computer in de map die je niet gaat verplaatsen, dit is een belangrijke voorwaarde.

Stap 2

Roep de component "Weergave" op. Dit kan op verschillende manieren. De snelste is om met de rechtermuisknop op een vrij gedeelte van het scherm te klikken en Eigenschappen te selecteren in het vervolgkeuzemenu.

Stap 3

Als u dit om de een of andere reden niet kunt doen, opent u het Configuratiescherm vanuit het menu Start en selecteert u het pictogram Weergave in de categorie Vormgeving en thema's. Er wordt een nieuw dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" geopend.

Stap 4

Ga naar het tabblad "Bureaublad". Klik in de groep "Achtergrond" op de knop "Bladeren". Er wordt een nieuw venster geopend. Blader door de bronnen van de computer, zoek de map waarin uw achtergrond zich bevindt en klik met de linkermuisknop op het grafische bestand met de achtergrond. Klik op de knop "Openen" in het venster.

Stap 5

Het dialoogvenster "Beeldschermeigenschappen" is bijgewerkt. U ziet een nieuwe look voor uw bureaublad in de schets. Let op het veld "Locatie". Gebruik de vervolgkeuzelijst erin om in te stellen hoe u wilt dat de achtergrond op het bureaublad wordt geplaatst.

Stap 6

De uitrekmodus betekent dat de nieuwe achtergrond het schermgebied volledig bedekt. Als u een foto met een ongeschikte resolutie selecteert, kan deze vervormd zijn. Als u Center selecteert, wordt uw afbeelding op volledige grootte in het midden van het scherm geplaatst, de rest van het gebied wordt gevuld met een kleur die u kunt kiezen uit het palet in de groep Kleur. "Tegel" betekent dat de afbeelding verticaal en horizontaal wordt herhaald.

Stap 7

Wanneer u de juiste modus selecteert, slaat u de instellingen op met de knop "Toepassen" en sluit u het onderdeel "Weergeven" met de OK-knop of het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster. De nieuwe achtergrond verschijnt op uw bureaublad.

Aanbevolen: