Het Formaat Van Een Boek Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Een Boek Wijzigen
Het Formaat Van Een Boek Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Boek Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Boek Wijzigen
Video: een fotoboek opnieuw bestellen of het formaat aanpassen 2024, Mei
Anonim

U kunt het oorspronkelijke formaat van een elektronische versie van een boek op verschillende manieren wijzigen. In dit geval kunt u het beste rekening houden met de meest voorkomende formaten en mogelijke conversie-opties.

eBook
eBook

instructies:

Stap 1

Het meest voorkomende e-bookformaat is een gewoon tekstbestand (het.txt-formaat wordt meestal geopend met de standaard Windows-toepassing "Notepad"). Het voordeel van het formaat is het kleine formaat en de brede ondersteuning door bijna elk systeem. Installeer om dit bestand te bekijken geen extra applicaties, niet alleen op een personal computer, maar ook op PDA's, moderne mobiele telefoons, mp3-spelers, enz. Dit is meestal het originele formaat. Het is het gemakkelijkst om het over te zetten naar andere, handigere formaten, waar er een functie voor paginavergroting is, een gemakkelijk aanpasbare interface en nog veel meer dat een notebook mist.

Stap 2

Een veelgebruikt formaat is ook document (.doc-formaat). Hiervoor, vooral een nieuwere wijziging (.docx-formaat), moet u speciale software installeren, genaamd Word. Het programma wordt meegeleverd met Microsoft Office. Voor normaal gebruik is Microsoft Word 2007/2010 of zelfs Microsoft Word 2003 (alleen bijgewerkte versie) voldoende. Het is heel eenvoudig om van een notebook naar dit formaat te converteren. Het is voldoende om de tekst te selecteren (door tegelijkertijd op ctrl + a te drukken), en vervolgens te kopiëren / plakken (eerst ctrl + c, dan ctrl + v) en het boek in.doc-formaat.

Stap 3

Voor het gemakkelijk lezen van een boek vanaf een computer wordt vaak Portable Document Format (.pdf-formaat) gebruikt. Het bestand wordt geopend met behulp van het Acrobat Reader-programma en er is een speciale converter nodig om het vanuit andere formaten naar het bestand te vertalen. Voor het gemak kunt u Universal Document Converter installeren. Deze methode is geschikt voor bijna alle gebruikte formaten. Dat wil zeggen, het is in eerste instantie beter om vanuit een eenvoudig tekstbestand of document naar elk formaat te vertalen.

Aanbevolen: