Moet Ik Een Betaalde Of Gratis Antivirus Kiezen?

Moet Ik Een Betaalde Of Gratis Antivirus Kiezen?
Moet Ik Een Betaalde Of Gratis Antivirus Kiezen?

Video: Moet Ik Een Betaalde Of Gratis Antivirus Kiezen?

Video: Moet Ik Een Betaalde Of Gratis Antivirus Kiezen?
Video: Don't buy an anti-virus in 2020 - do THIS instead! 2024, Mei
Anonim

De noodzaak van het gebruik van antivirussoftware wordt door de meeste moderne gebruikers niet langer in twijfel getrokken. Maar de keuze tussen betaalde en gratis antivirus is niet zo voor de hand liggend als je zou denken.

Welke antivirus moet je kiezen - betaald of gratis?
Welke antivirus moet je kiezen - betaald of gratis?

Veel mensen denken dat betaalde versies van de meest bekende antivirussen beter zijn. Ja, inderdaad, betaalde antivirusprogramma's beschermen de computer van de gebruiker, om zo te zeggen, volledig. Meestal kan dergelijke software werken tegen netwerkaanvallen, phishing, keyloggers en voorkomen dat kinderen toegang krijgen tot ongewenste informatie op internet.

Maar niet al deze functies zijn nodig voor elke gebruiker - iemand schrijft alleen essays en rapporten en speelt offline games, terwijl iemand films kijkt op internet, online speelt, zijn bankrekening beheert, aankopen doet en nog veel meer doet dat een bedreiging kan vormen op de normale werking van de computer en bestaande gebruikersinformatie. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kennis van gebruikers, hun vermogen om phishing-sites te herkennen, om geen voor de hand liggende virussen te downloaden in plaats van de benodigde bestanden.

Dus als u een antivirusprogramma kiest, moet u precies weten wat voor soort bedreigingen het beschermt. Gewoonlijk bevat de beschrijving van een antivirusprogramma een volledige lijst van zijn mogelijkheden (als u de essentie van bedreigingen niet begrijpt, raadpleeg dan een competente specialist of lees erover op internet). Bedenk dan waar je je computer voor gebruikt - al was het maar om bekende sites te bezoeken, te communiceren via populaire sociale netwerken en populaire e-maildiensten, dan heb je geen dure antivirus nodig met veel functies. U hebt meestal geen betaalde antivirus nodig en ervaren gebruikers die weten hoe ze het besturingssysteem zelf kunnen aanpassen. U kunt ook gratis antivirussoftware aanbevelen voor degenen die geen belangrijke informatie op hun computer opslaan (en niet zullen opslaan).

Handige tip: vaak wordt een laptop of netbook aangeschaft om mee te nemen op reis. Dergelijke computers zijn compact en, de goedkoopste, lage snelheid. Voor dergelijke pc's is het beter om antivirusprogramma's te kiezen die ze niet "hinderen" (zelfs niet ten koste van de functionaliteit van de antivirussoftware).

Dus wat is het beste om op je laptop of computer te zetten? Deze vraag kan niet eenduidig worden beantwoord. In elk geval is het noodzakelijk om de situatie afzonderlijk te analyseren. Maar ik moet één ding zeggen: de duurste en "geavanceerde" antivirus is geen garantie voor de veiligheid van uw apparatuur en informatie. De belangrijkste veiligheidsgarantie is om de essentie te begrijpen van de acties die op de pc worden uitgevoerd.

Aanbevolen: