Hoe De Computercode Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Computercode Te Achterhalen?
Hoe De Computercode Te Achterhalen?

Video: Hoe De Computercode Te Achterhalen?

Video: Hoe De Computercode Te Achterhalen?
Video: How To Learn Programming for BEGINNERS! (2019/2020) 2024, Mei
Anonim

Elke computer heeft een hardwarecode. Soms moet je bij het registreren van bepaalde programma's het invoeren, anders kun je het programma dat je nodig hebt gewoon niet registreren of de antivirus activeren. Het kan ook nodig zijn bij het registreren van een specifieke componentcomputer.

Hoe de computercode te achterhalen?
Hoe de computercode te achterhalen?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - FriendlySeats-programma;
  • - Winaudit-programma;
  • - Systeeminformatie voor Windows-programma.

instructies:

Stap 1

U kunt de hardwarecode van uw computer achterhalen met behulp van het programma FriendlySeats. U moet het op internet zoeken en downloaden. Bij het downloaden moet u rekening houden met de versie van uw besturingssysteem, evenals de bitdiepte. Het programma is betaald, maar er is een gratis proefversie.

Stap 2

Installeer het programma na het downloaden. Start vervolgens uw computer opnieuw op. Nadat u uw pc opnieuw hebt opgestart, start u FriendlySeats. Selecteer vervolgens "Instellingen" in het hoofdmenu. Er verschijnt een venster. Bovenaan, aan de rechterkant, vindt u informatie over de hardwarecode van uw computer.

Stap 3

Een ander programma dat u zal helpen de code van uw computer te achterhalen, heet Winaudit. Vind het op internet, download en installeer het op de harde schijf van uw computer. Voer het programma uit. Selecteer verder in het hoofdmenu "Systeemoverzicht". Basisinformatie over uw systeem verschijnt in het rechtervenster. Zoek in dit venster de tekenreeks Nummer. De waarde die erin wordt geschreven, is de code van uw computer.

Stap 4

Een redelijk goed programma waarmee je snel de computercode kunt achterhalen, heet Systeeminformatie voor Windows. Zoek deze applicatie op internet specifiek voor uw versie van het besturingssysteem en download deze. Pak het archief uit in een willekeurige map. De meeste versies van het programma vereisen geen installatie.

Stap 5

Voer het programma uit. Wacht een paar seconden totdat de scan van uw systeem is voltooid. Na voltooiing vindt u in het rechtervenster van het programma basisinformatie over uw computer. In dit venster moet u de hardwarecode van de computer zoeken. Indien nodig kunt u een rapport opslaan met informatie over uw systeem. In triviale versies van dit programma kan de functie van het opslaan van rapporten worden uitgeschakeld.

Aanbevolen: