Hoe Regelaars Te Programmeren

Inhoudsopgave:

Hoe Regelaars Te Programmeren
Hoe Regelaars Te Programmeren

Video: Hoe Regelaars Te Programmeren

Video: Hoe Regelaars Te Programmeren
Video: Effect van P-, I- en D-actie in regelaars 2024, April
Anonim

Controllers zorgen voor de implementatie van besturingsfuncties in overeenstemming met het programma dat er oorspronkelijk in was opgenomen. De meeste aspecten van de werking van het toekomstige apparaat hangen af van hoe correct de programmering is uitgevoerd.

Hoe regelaars te programmeren
Hoe regelaars te programmeren

Noodzakelijk

  • - compiler;
  • - emulator.

instructies:

Stap 1

Kies een speciale compiler voor programmeren die past bij de specifieke kenmerken van uw project. Het is het beste om opties met emulators te kiezen, zodat u in de toekomst de mogelijkheid heeft om te controleren. U kunt emulators ook als afzonderlijke hulpprogramma's downloaden. U kunt dit allemaal krijgen op de officiële websites van de ontwikkelaars, nadat u eerder de recensies in de opmerkingen van andere gebruikers van deze hulpprogramma's hebt gelezen. Maak een back-up van uw werkbasis.

Stap 2

Om je controller zelf te programmeren, volg je de instructies in de gebruikershandleiding, die mogelijk bij je software wordt geleverd. Open uw projectvenster, waarin de belangrijkste elementen worden weergegeven: weerstanden, terminal, LED's, invoerapparaten en een oscilloscoop. Opnieuw compileren.

Stap 3

Controleer regelmatig de code die u in het emulatorprogramma hebt geschreven en onderneem de nodige stappen om het tot het eindresultaat te brengen. Het kan een uur, twee, een dag, een week duren, een tamboerijn en een sjamaanhoed kunnen nodig zijn - het hangt allemaal af van uw vaardigheden in het programmeren van controllers en van de schaal en complexiteit van het project.

Stap 4

Sla altijd een succesvol gewijzigde bedrijfsconfiguratie op en probeer te werken met een ononderbroken stroomvoorziening om gegevensverlies in de toekomst te voorkomen. Let altijd op de indicatoren van het emulatorprogramma en werk niet zonder, aangezien u op geen enkele andere manier bugs kunt identificeren. Veel hangt ook af van de editor en compiler, het is het beste om er meerdere tegelijk te gebruiken voor verschillende projecten, rekening houdend met de eigenaardigheden van elk.

Aanbevolen: