Hoe Een Raster Tussen Twee Computers In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Raster Tussen Twee Computers In Te Stellen
Hoe Een Raster Tussen Twee Computers In Te Stellen

Video: Hoe Een Raster Tussen Twee Computers In Te Stellen

Video: Hoe Een Raster Tussen Twee Computers In Te Stellen
Video: Kijkersvraag: portret in schaal vergroten. Raster als hulpmiddel en schetsoefening. 2024, Mei
Anonim

Het verbinden van de geest van computers is het eenvoudigste voorbeeld van een miniatuur lokaal netwerk. Er kunnen zich alleen moeilijkheden voordoen als beide computers van internettoegang moeten worden voorzien.

Hoe een raster tussen twee computers in te stellen
Hoe een raster tussen twee computers in te stellen

Noodzakelijk

  • netwerk kabel
  • Wi-Fi-adapters

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u hoeft te doen, is het type computerverbinding selecteren. De goedkoopste en gemakkelijkst in te stellen optie is een pc-kabelverbinding. Als u om de een of andere reden geen computers met een kabel kunt verbinden, hebt u wifi-adapters nodig.

Stap 2

Laten we beginnen met de gemakkelijkste manier. Koop een netwerkkabel van de juiste lengte. Verbind er beide computers of laptop mee. Om dit te doen, moet elk van hen ten minste één vrije sleuf in de netwerkkaart hebben.

Stap 3

Stel eerst de computer in die is verbonden met internet. Open het Netwerkcentrum. Zoek het pictogram voor het nieuwe lokale netwerk. Klik erop met de rechtermuisknop en ga naar het item "Eigenschappen". Zoek de Internet Protocol-versie TCP / IPv4 en klik op de knop "Configureren". Voer 192.168.0.1 in het veld IP-adres in. De rest van de items kunt u leeg laten.

Stap 4

Open de eigenschappen van je internetverbinding. Zoek het tabblad "Toegang" en klik erop. Vink het vakje aan tegenover het item "Toegang tot internet toestaan voor computers op het lokale netwerk …". Geef de naam op van het netwerk waarvoor u internettoegang wilt toestaan.

Stap 5

Ga naar de tweede computer. Open de netwerkinstellingen zoals beschreven in de vorige stap. Vul het veld "IP-adres" in met 192.168.0.2. Voer het adres van de eerste computer in de velden Voorkeurs-DNS-server en Standaardgateway in.

Stap 6

Als je besluit een draadloze verbinding tot stand te brengen, koop dan twee wifi-adapters. Het is het beste om USB-apparaten te gebruiken, omdat deze gemakkelijker te installeren zijn. Sluit op elke computer één adapter aan. Installeer de benodigde software.

Stap 7

Open het item "Draadloze netwerken beheren". Klik op de knop Toevoegen en selecteer Computer-naar-computerverbinding maken. Klik op de knop "Volgende", voer de naam en het wachtwoord voor uw netwerk in. Wijzig de netwerkinstellingen zoals beschreven in stap 3 en 4.

Stap 8

Ga naar de tweede computer. Maak verbinding met het netwerk dat u hebt gemaakt. Configureer het netwerk zoals beschreven in stap vijf.

Aanbevolen: