Hoe Maak Je Mooie Bokeh

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Mooie Bokeh
Hoe Maak Je Mooie Bokeh

Video: Hoe Maak Je Mooie Bokeh

Video: Hoe Maak Je Mooie Bokeh
Video: Zo maak je de ACHTERGROND onscherp in LIGHTROOM 2024, Mei
Anonim

Imitatie van bokeh, het effect dat optreedt wanneer een punt in het onscherpe gebied wordt weergegeven door een cameralens, wordt al lang actief gebruikt in de nabewerking van afbeeldingen. Met andere woorden, als je geen lens hebt die mooie bokeh in je foto's zou geven, moet je niet wanhopen. Dit schilderachtige effect kan worden gesimuleerd met behulp van Photoshop.

Hoe maak je mooie bokeh
Hoe maak je mooie bokeh

Noodzakelijk

Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Gebruik de sneltoets Ctrl + N om een nieuw document te maken van 16 centimeter breed en 10 centimeter hoog in RGB-kleurmodus. Vul de achtergrond met een verloop. Om dit te doen, selecteert u in het gereedschapspalet het gereedschap Verloop ("Verloop"). Klik op de gekleurde balk onder het hoofdmenu. Selecteer in het geopende venster een willekeurig verloop uit het palet of maak een nieuwe door op de knop Nieuw te klikken. Selecteer de lineaire stijl door op de juiste knop onder het hoofdmenu te klikken. Klik op de linkerbenedenhoek van het document. Terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, verplaatst u de cursor naar de rechterbovenhoek van het document en laat u de muisknop los.

Stap 2

Maak een bokeh-penseel. Om dit te doen, maakt u een nieuwe laag aan door op de knop Een nieuwe laag maken te klikken. Selecteer de Elliptical Marquee Tool ("Elliptische selectie") en, terwijl u de Shift-toets ingedrukt houdt, maakt u met deze tool een cirkelvormige selectie. Vul het met zwart met behulp van de Paint Bucket Tool. Klik met de rechtermuisknop op de selectielaag en selecteer het menu-item Overvloeiopties. Stel in het geopende venster de parameter Fill opacity in op 50%. Schakel het selectievakje Beroerte in en klik met de linkermuisknop op dit item. Stel de kleur in op zwart in het veld Kleur en klik op de knop OK.

Deselecteer de selectie met de sneltoets Ctrl + D. Schakel de zichtbaarheid van de verlooplaag uit door op het oogpictogram links van de laag te klikken. Sla het penseel op met de opdracht Penseelvoorinstelling definiëren in het menu Bewerken. Voer in het dialoogvenster dat wordt geopend een naam in voor het penseel en klik op de knop OK.

Schakel de zichtbaarheid van de penseellaag uit. Schakel de zichtbaarheid van de verlooplaag in.

Stap 3

Pas je penseel aan. Om dit te doen, selecteert u het gereedschap Penseel ("Brush") in het gereedschapspalet. Klik op de pijl naast de vervolgkeuzelijst Penseel en selecteer het allerlaatste penseel in de lijst. Dit is het penseel dat je zojuist hebt opgeslagen. Open het venster Penseelvoorkeuren met de opdracht Penselen in het menu Venster. Klik op Penseelpuntvorm. Stel in het instellingenvenster de waarde van 68 pixels in voor de parameter Diameter en 115% voor de parameter Afstand. Klik op het item Shape Dynamics en stel de volgende parameterwaarden in: 90% voor de Grootte Jitter, 56% voor de Minimum Diameter en 5% voor de Angle Jitter. Schakel het selectievakje Scattering in, klik met de linkermuisknop op dit item en stel de Scatter-parameter in op 794%, waarbij u het selectievakje Beide assen uitschakelt. Stel de parameter Count in op 5 en stel de parameter Count Jitter in op 5% Klik op het item Other Dynamics en stel de waarden van alle parameters in op 50%.

Stap 4

Maak meerdere lagen met bokeh-effect. Maak hiervoor een nieuwe groep in het lagenpalet met behulp van de knop Een nieuwe groep maken. Selecteer in het vervolgkeuzemenu in de linkerbovenhoek van het palet Lagen de Overvloeimodus Kleur Ontwijken Maak in een nieuwe groep een nieuwe laag door op de knop Een nieuwe laag maken te klikken. Klik op de pijl in het deelvenster Penseelinstellingen en stel de hoofddiameter in op 500 pixels. Kies wit als voorgrondkleur. Houd de linkermuisknop ingedrukt en sleep de cursor van de linkerbenedenhoek naar de rechterbovenhoek Pas een filter Gaussiaans vervagen toe uit de groep Vervagen van het menu Filter op de bokeh-laag. Stel in het venster met parameterinstellingen de vervagingsradius in op 20 pixels, maak een nieuwe laag en schilder bokeh erop met een penseel met een diameter van 300 pixels. Pas Gaussiaans vervagen toe op deze laag. Zet de Blur Radius op 4 px, maak nog een laag en schilder bokeh erop met een 100 px penseel. Pas een Gaussiaans vervagen-effect toe op de laag met een vervagingsstraal van 1 pixel en experimenteer met de laagovervloeimodus om het meest interessante effect te krijgen.

Stap 5

Sla de resulterende afbeelding op met de opdracht Opslaan in het menu Bestand.

Aanbevolen: