Hoe Maak Je Mooie Inscripties In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Mooie Inscripties In Photoshop
Hoe Maak Je Mooie Inscripties In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Mooie Inscripties In Photoshop

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Les 042 Photoshop tutorial - In een paar seconde de huidskleur toevoegen 2023, Januari-
Anonim

De grafische editor Adobe Photoshop biedt veel tools waarmee je van elke letter een zeer artistiek meesterwerk kunt maken. Hiervoor moet u echter een voldoende hoog niveau van vaardigheid in deze tools hebben. En als je doel is om snel resultaat te krijgen (mooie belettering), dan kun je het doen zonder complexe speciale effecten en beeldmanipulaties. Het is gemakkelijker om kant-en-klare prachtige lettertypen te gebruiken door er een paar basiseffecten aan toe te voegen.

Hoe maak je mooie inscripties in Photoshop
Hoe maak je mooie inscripties in Photoshop

Het is nodig

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document door op de sneltoets CTRL + N te drukken. Als u een mooi bijschrift op een afbeelding wilt plaatsen, laadt u in plaats van een nieuw document te maken de originele afbeelding. Het dialoogvenster Bestand openen wordt gestart door op de combinatie CTRL + O te drukken.

Stap 2

Druk op de D-knop op uw toetsenbord - dit stelt de standaardkleuren in (witte achtergrond, zwarte tekst). Nu hoeft u de kleur van de toekomstige inscriptie niet te selecteren, zolang het voldoende is om zichtbaar te zijn tegen de algemene achtergrond. Activeer daarna het gereedschap Horizontale tekst. De eenvoudigste manier om dit te doen is door op de toets met de Russische letter E (Latijnse T) te drukken. Klik vervolgens met de muis op de achtergrondafbeelding en typ de tekst voor het label. Vergeet niet dat het uit meerdere regels kan bestaan ​​als u Enter gebruikt om de cursor naar de volgende regel te verplaatsen.

Stap 3

Klik met de muis op het gereedschapspalet op het allereerste pictogram - "Verplaatsen". Hiermee wordt de tekstbewerkingsmodus uitgeschakeld. Open daarna het gedeelte "Venster" van het menu en selecteer de regel "Symbool". Dit opent het venster voor het beheren van de parameters van de gemaakte inscriptie. Selecteer de tekst en achtergrond in de vervolgkeuzelijst en selecteer de grootte van de letters in het veld eronder. De lijst met lettertypen kan worden aangevuld door mooie voorbeelden op internet te vinden en ze op de gebruikelijke manier op een computer te installeren.

Hier kunt u de letters van de inscriptie meer gecomprimeerd of langwerpig maken, de afstand tussen letters of regels wijzigen, letters doorgestreept of onderstreept maken, enz. Elk van deze bewerkingen kan niet op de hele tekst worden toegepast, maar op elke letter of een deel van de inscriptie, als, voordat u de bijbehorende instelling wijzigt, het gewenste deel van de tekst of het woord wordt geselecteerd. U kunt de kleur van het label wijzigen door op de zwarte rechthoek met het label Kleur te klikken.

Stap 4

Open de overvloeiopties door te dubbelklikken op de tekstlaag. Nadat u klaar bent met het opmaken van het label, kunt u er enkele basiseffecten op toepassen. Er zijn bijvoorbeeld gloed, schaduw, bult, enz. Hier heb je een breed veld om te experimenteren met de effectinstellingen - verander ze en kijk hoe het wordt weerspiegeld in de afbeelding. In de afbeelding in de titel van het artikel heeft de tekst bijvoorbeeld een slagschaduw en een gespiegelde verlooplijn.

Stap 5

Pas de positie van de voltooide letters op de achtergrondafbeelding aan door deze met de muis te verplaatsen.

Stap 6

Sla je werk op in Photoshop-formaat als je het later wilt bewerken. Om dit te doen, drukt u op CTRL + S, geeft u de bestandsnaam en opslaglocatie op en klikt u op de knop Opslaan. En om op uw computer, internet, enz. op te slaan, drukt u op alt = "Image" + SHIFT + CTRL + S, selecteert u het gewenste bestandstype en stelt u de optimale kwaliteitsinstellingen in. Klik vervolgens op "Opslaan", voer een naam in voor het bestand, selecteer een opslaglocatie en klik nogmaals op "Opslaan".

Populair per onderwerp