Hoe Maak Je Een Mooie Foto

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Mooie Foto
Hoe Maak Je Een Mooie Foto

Video: Hoe Maak Je Een Mooie Foto

Video: Hoe Maak Je Een Mooie Foto
Video: 5 tips om betere foto’s te maken ! 2024, April
Anonim

Een foto kan dramatisch worden verbeterd door details te componeren die u goed vindt. Een goed resultaat wordt verkregen als bovendien het voorgrondobject visueel van de achtergrond wordt gescheiden, waardoor het verschil in kleur groter wordt. Dit kan worden gedaan met behulp van de gereedschappen voor bijsnijden en kleurcorrectie in Photoshop.

Hoe maak je een mooie foto
Hoe maak je een mooie foto

Het is nodig

  • - Photoshop-programma;
  • - de foto.

instructies:

Stap 1

Laad de afbeelding in Photoshop en, door erop te dubbelklikken in het lagenpalet, verandert u deze van een achtergrond in een normale, bewerkbare laag. Schakel het gereedschap Bijsnijden ("Bijsnijden") in, snijd onnodige delen van de foto bij. Als u Photoshop CS5 gebruikt, heeft de tool al een raster waarmee u de positie van objecten in de afbeelding kunt aanpassen. Gebruikers van eerdere versies van het programma zullen zo'n mesh op een aparte laag moeten maken.

Stap 2

Maak met het gereedschap Lijn ("Lijn") in de modus Vormlagen ("Lagen met vormen") twee lijnen die de afbeelding verticaal in drie gelijke delen verdelen. Selecteer een tint die goed zichtbaar is op de achtergrond van de afbeelding als de hoofdkleur waarin de gemaakte strepen worden geverfd. Verdeel de afbeelding op dezelfde manier verticaal in drieën. Nadat u alle lijnen in het lagenpalet hebt geselecteerd, combineert u ze met een combinatie van Ctrl + E.

Stap 3

Gebruik de toetsen Shift + Ctrl + N om een nieuwe laag aan het document toe te voegen en vul deze met kleur met behulp van de optie Vullen in het menu Bewerken. Selecteer in de opvulinstellingen Voorgrondkleur in de lijst Gebruiken en voer in het veld Dekking een waarde van ongeveer vijftig procent in om een semi-transparante kleur te krijgen. Voeg de gemaakte vulling samen met de laag waarop de lijnen liggen.

Stap 4

Gebruik het gereedschap Verplaatsen om het raster te verplaatsen zodat het hoofdobject voor uw opname zich op een van de snijpunten van de rasterlijnen bevindt. Geëxtrudeerde objecten kunnen langs lijnen worden geplaatst. Als u tegelijkertijd een deel van het raster buiten de afbeelding moest verschuiven, verklein dan de grootte met de optie Schaal van de groep Transformeren van het menu Bewerken zonder de hoogte-breedteverhouding te wijzigen.

Stap 5

Nadat u de afmetingen en positie van de lijnenlaag hebt aangepast, snijdt u het deel van de foto bij dat verder gaat dan de vulling. Verwijder of schakel de mesh-laag uit. U zult merken dat na een succesvolle inlijsting de foto ten goede is veranderd.

Stap 6

Het gereedschap Selectieve kleur zal het lukken voor dramatische kleuring. Om het te gebruiken, maakt u een aanpassingslaag met behulp van de optie Selectieve kleur in de groep Nieuwe aanpassingslaag van het menu Laag.

Stap 7

De correctiemogelijkheden zijn afhankelijk van de kleuren waarin je foto is geschilderd. Als het onderwerp waar je de aandacht op wilt vestigen warm is, kun je de groene achtergrond van de foto veranderen in blauw. Dit vergroot het verschil tussen de achtergrond en de voorgrond.

Stap 8

Om dit resultaat te bereiken, vermindert u in de instellingen voor Selectieve kleur de hoeveelheid cyaan in rood en cyaan en magenta in geel, terwijl u geel toevoegt. Voeg de maximaal mogelijke hoeveelheid cyaan en geel toe aan de groene en verwijder de medzhenta volledig. Om de kleur aan te passen, selecteert u het item met de naam in het menu Kleuren.

Stap 9

Om het effect te versterken, voegt u nog een laag toe met Selectieve kleur en past u deze op dezelfde manier aan. Als uw foto witte gebieden heeft, voegt u er cyaan aan toe, maar verwijdert u de gele. Pas de cyaan op dezelfde manier aan. Voeg cyaan en wat magenta toe om de kleur te veranderen van de gebieden die blauw zijn geworden onder invloed van de onderste laag.

Stap 10

Gebruik de optie Opslaan als in het menu Bestand om het resultaat op te slaan als een jpg-bestand. Maak een psd-bestand om verder te experimenteren met kleurcorrectie.

Aanbevolen: