Welke Kaartlezer Is Handiger: Ingebouwd Of Extern

Inhoudsopgave:

Welke Kaartlezer Is Handiger: Ingebouwd Of Extern
Welke Kaartlezer Is Handiger: Ingebouwd Of Extern

Video: Welke Kaartlezer Is Handiger: Ingebouwd Of Extern

Video: Welke Kaartlezer Is Handiger: Ingebouwd Of Extern
Video: installatie kaartlezer elektronische identiteitskaart 2024, April
Anonim

In de moderne digitale technologie worden geheugenkaarten van verschillende formaten veel gebruikt. Om informatie van hen naar een pc te kopiëren, worden vaak speciale apparaten gebruikt - kaartlezers, die extern of ingebouwd kunnen zijn.

Externe kaartlezers zijn meestal vrij compact
Externe kaartlezers zijn meestal vrij compact

Waarom heb je een kaartlezer nodig als je een camera of telefoon met een kabel op een computer kunt aansluiten? Het is misschien niet op het juiste moment bij de hand. Voor bedrade verbindingen zijn mogelijk stuurprogramma's nodig en als er compatibiliteitsproblemen optreden, kunnen bestanden niet worden gekopieerd. Bovendien is bij gebruik van een kaartlezer de gegevensoverdrachtsnelheid hoger dan bij een kabel.

Externe kaartlezer

Een externe geheugenkaartlezer is handig voor degenen die de computers van anderen moeten gebruiken, die misschien niet zo'n apparaat hebben. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor fotografen die soms foto's naar de computer van een klant moeten kopiëren. Een externe kaartlezer kan eenvoudig in een tas met andere apparatuur worden meegenomen.

Als je meerdere computers in huis hebt, kun je geld besparen door één extern apparaat te kopen in plaats van twee of drie ingebouwde apparaten. Een externe kaartlezer is ook vereist voor eigenaren van laptops die niet zijn uitgerust met geheugenkaartlezers.

Een externe kaartlezer is goed in situaties waar het niet mogelijk is om een ingebouwde kaartlezer te installeren - alle slots op het voorpaneel van de systeemeenheid zijn bijvoorbeeld al bezet door andere apparaten. Het neemt weinig ruimte in beslag, dus je kunt het indien nodig meenemen. Maar compactheid en mobiliteit hebben een nadeel - zo'n gadget kan door de klant worden verloren of vergeten.

Externe kaartlezers zijn niet altijd even handig in gebruik. Uw computer werkt bijvoorbeeld mogelijk niet of heeft geen USB-poorten aan de voorzijde. In dit geval moet u onder de tafel kruipen, het risico lopen vies te worden in het stof en de hoek van het meubilair te raken, en op zoek naar een gratis connector door aanraking.

Hoe kleiner de kaartlezer is, hoe bescheidener de lijst met formaten waarmee hij kan werken. Als de compactheid van het apparaat belangrijk voor je is, controleer dan voordat je koopt of de gadget de geheugenkaarten ondersteunt die je van plan bent te gebruiken.

Ingebouwde kaartlezer

Ingebouwde kaartlezers zijn goed omdat ze geen extra ruimte in beslag nemen. Ze bevinden zich in de pc-behuizing, steken niet uit boven de limieten en vereisen geen gedoe met draden. Installatie en aansluiten duurt slechts enkele minuten, waarna het apparaat altijd klaar voor gebruik is.

Externe apparaten die op de pc zijn aangesloten, hebben draden. Dit leidt vaak tot een lelijke wirwar van kabels die de neiging hebben om in elkaar te vlechten. Bovendien neemt het risico op schade aan het apparaat of de computer zelf toe, omdat externe gadgets kunnen vallen door aan hun draden te blijven haken. De ingebouwde kaartlezer heeft ze in de systeemeenheid.

Een externe kaartlezer is mogelijk niet op het juiste moment bij de hand en het ingebouwde apparaat gaat niet verloren. Aan de andere kant is het lastig om hem mee te nemen om verbinding te maken met een andere computer. Bovendien moet hiervoor de systeemeenheid worden gedemonteerd.

De ingebouwde kaartlezer is door zijn formaat handiger in gebruik. Fabrikanten hoeven geen ruimte te besparen, dus elk type geheugenkaart heeft zijn eigen slot. Externe apparaten maken vaak één universele poort voor meerdere kaartformaten. Dit bemoeilijkt soms het gebruik en vereist het gebruik van adapters.

Aanbevolen: