Een Stuurprogramma Voor Een Videoadapter Vinden

Inhoudsopgave:

Een Stuurprogramma Voor Een Videoadapter Vinden
Een Stuurprogramma Voor Een Videoadapter Vinden

Video: Een Stuurprogramma Voor Een Videoadapter Vinden

Video: Een Stuurprogramma Voor Een Videoadapter Vinden
Video: USB to Serial Port Installation and Troubleshooting - Downloading Drivers, Changing Com Port Number 2024, Mei
Anonim

Een videoadapter of videokaart is een apparaat dat wordt omgezet in een videosignaal en digitale informatie in het geheugen van de computer op het scherm weergeeft. Het kan een grafisch of videobestand, spreadsheet of tekst zijn.

Een stuurprogramma voor een videoadapter vinden
Een stuurprogramma voor een videoadapter vinden

instructies:

Stap 1

Net als elk ander apparaat in de systeemeenheid, heeft de videoadapter een stuurprogramma nodig voor normaal gebruik - een klein hulpprogramma waarmee het kan communiceren met het besturingssysteem. Doorgaans verkopen fabrikanten van videokaarten stuurprogramma's die bij het apparaat op een cd zijn gebundeld. Maar als u deze schijf bent kwijtgeraakt of de kaart uit uw handen heeft gekocht, moet u zelf op zoek naar de bestuurder.

Stap 2

Eerst moet u het type videoadapter bepalen. Op internet vindt u handige gratis programma's om de configuratie van uw computer te bepalen. Download het hulpprogramma CPU-Z en voer het uit. Op het tabblad Grafisch wordt het type videoadapter vastgelegd.

Stap 3

De pc-wizard voert vergelijkbare taken uit. Ga na het downloaden en installeren van dit hulpprogramma naar het gedeelte "Hardware" en klik op het weergavepictogram. Daar vindt u informatie over de videoadapter en monitor. Nu je het type videokaart weet, ga je naar de website van de fabrikant en download je het stuurprogramma.

Stap 4

Er is nog een manier. Ga naar het "Configuratiescherm" en vouw het knooppunt "Systeem" uit. Klik op het tabblad Hardware op Apparaatbeheer. Apparaten waarop het stuurprogramma niet of onjuist is geïnstalleerd, worden gegroepeerd in de groep "Andere apparaten" en zijn gemarkeerd met gele vraag- en uitroeptekens.

Stap 5

Klik met de rechtermuisknop op de regel "Video-adapter" en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu. Ga naar het tabblad Details en selecteer het item Apparatuur-ID's in de vervolgkeuzelijst. Kopieer de kortste invoer met behulp van de sneltoetsen Ctrl + C (u kunt niet kopiëren met de opdracht "Kopiëren" uit het vervolgkeuzemenu).

Stap 6

Ga naar de DevID-website en plak de informatie van het klembord in de zoekregel met behulp van de sneltoetsen Ctrl + V. Klik op Zoeken. Het programma biedt een keuze uit verschillende stuurprogrammaversies. Om het hulpprogramma naar uw computer te downloaden, klikt u op de diskette-image aan de rechterkant.

Aanbevolen: