Hoe Een Notitieboekje In Te Vullen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Notitieboekje In Te Vullen
Hoe Een Notitieboekje In Te Vullen

Video: Hoe Een Notitieboekje In Te Vullen

Video: Hoe Een Notitieboekje In Te Vullen
Video: Lege notitieboekjes: 15x opvullen! 2024, Mei
Anonim

Als onderdeel van elk besturingssysteem zijn er een aantal programma's die erin zijn ingebed, zodat de gebruiker sommige taken kan uitvoeren zonder programma's van derden te installeren. Voor Windows is Kladblok de standaard teksteditor.

Hoe een notitieboekje in te vullen
Hoe een notitieboekje in te vullen

Noodzakelijk

  • - Windows-besturingssysteem;
  • - software "Kladblok".

instructies:

Stap 1

In "Notepad" kunt u kleine teksten typen en deze op de harde schijf van uw computer opslaan. Voor de uitvoering van serieuze taken kan dit programma niet worden gebruikt, maar als editor voor snelle notities en notities is er geen betere optie. De aanwezigheid van een dergelijk hulpprogramma in de basisstructuur van het systeem maakt het veelzijdiger.

Stap 2

Kladblok kan op verschillende manieren worden gestart en elk ervan zal correct zijn. Klik eerst op het menu "Start" en open het gedeelte "Alle programma's". Selecteer in het menu de regel "Standaard" en klik vervolgens op de programmanaam met dezelfde naam. Het hoofdteksteditorvenster verschijnt voor u.

Stap 3

Ook kan het hoofdprogrammavenster worden opgeroepen via de applet "Uitvoeren". Klik op het menu "Start" en selecteer het juiste item. Voer in een leeg veld het opdrachtkladblok in en druk op de Enter-toets. Om het hulpprogramma "handmatig" te starten, gaat u naar de map C: WindowsSystem32 en voert u het bestand Notepad.exe uit.

Stap 4

Om een tekstdocument in Kladblok in te vullen, hoeft u alleen maar een nieuw bestand aan te maken of te openen. Klik op het menu Bestand en selecteer Nieuw of Openen. Voer in de hoofdtekst van het document de eerste zin in. Om zinnen te scheiden, worden tabulatietekens gebruikt, die kunnen worden verkregen door op Enter, "Space" en andere toetsen te drukken.

Stap 5

Om informatieblokken in alinea's te verdelen, moet u de cursor aan het einde van de bedoelde alinea plaatsen en op de Enter-toets drukken. Aangebrachte wijzigingen kunnen worden geannuleerd door op de sneltoets Ctrl + Z te drukken of via het menu Bewerken en het item Ongedaan maken.

Stap 6

U kunt geen aangepaste opmaak maken voor een specifieke alinea of zelfs een woord. Wanneer u dit menu-item selecteert, worden de wijzigingen toegepast op het gehele document. Om een lettertype, de grootte en de kleur te selecteren, moet u op het menu "Beeld" klikken en het item "Lettertype" selecteren of op alt="Afbeelding" + F12 drukken. Geef in het geopende venster een nieuw lettertype op door een van de regels in het bijbehorende veld te selecteren. Specificeer de weergavedetails van het lettertype in de kolommen Stijl en Grootte.

Stap 7

Klik op OK om het venster te sluiten en de wijzigingen toe te passen. Om een tekstdocument op te slaan, klikt u op het menu "Bestand" en selecteert u het item "Opslaan". Geef de locatie van het toekomstige bestand op, voer een naam in en druk op Enter.

Aanbevolen: