Hoe Een Pdf-document In Te Vullen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Pdf-document In Te Vullen
Hoe Een Pdf-document In Te Vullen

Video: Hoe Een Pdf-document In Te Vullen

Video: Hoe Een Pdf-document In Te Vullen
Video: Een pdf-bestand invullen en digitaal ondertekenen 2024, April
Anonim

Zoals u weet, zijn PDF-documenten niet bedoeld om te worden gewijzigd nadat ze zijn gemaakt. Sommige bevatten echter formulieren die u kunt invullen. Na het invullen kan zo'n document samen met de ingevoerde gegevens worden uitgeprint.

Hoe een pdf-document in te vullen
Hoe een pdf-document in te vullen

instructies:

Stap 1

Download en installeer de nieuwste versie van de originele Adobe Reader-viewer. Als u documenten in PDF-indeling kunt bekijken met toepassingen van derden, dan heeft u de originele Reader nodig om formulieren in te vullen. Het is gratis en beschikbaar voor zowel Linux als Windows. Om het te downloaden, ga naar de volgende link:

Stap 2

Start Adobe Reader en open het document waarin u het formulier wilt invullen. Open tegelijkertijd een willekeurige teksteditor voor documenten, zoals KWrite of Geany op Linux en Kladblok op Windows.

Stap 3

Voer de gegevens in die in de formuliervelden in het document moeten staan, niet rechtstreeks erin, maar in een teksteditor. Gebruik voor elk nieuw veld een aparte regel. Sla het document op.

Stap 4

Gebruik het klembord (kopieer - "Control" + "C", plak - "Control" + "V"), breng de gegevens van de regels in het tekstdocument over naar de overeenkomstige formuliervelden in het PDF-document. Zorg ervoor dat ten eerste de velden correct zijn ingevuld en ten tweede dat alle gegevens precies in die velden staan die voor hen bestemd zijn.

Stap 5

Druk het PDF-document af. Maak zoveel kopieën van dit document met het ingevulde formulier als nodig is.

Stap 6

Sluit Adobe Reader af. Gelijktijdig met de sluiting gaan de gegevens die in het formulier zijn ingevoerd verloren, maar u zult er een kopie van hebben in een tekstdocument. Wanneer u het formulier opnieuw moet invullen, kunt u deze gegevens naar de velden uit het tekstdocument overbrengen en niet opnieuw invoeren.

Stap 7

Als er slechts twee of drie velden in het document zijn, maar in elk van de exemplaren moeten ze anders worden ingevuld (er worden bijvoorbeeld wenskaarten afgedrukt), dan hoeft u geen teksteditor te gebruiken en de velden handmatig in te vullen voor elke afdruk. Houd er echter rekening mee dat in dit geval, nadat u Adobe Reader heeft afgesloten, de gegevens die u in de formuliervelden hebt ingevoerd, verloren gaan.

Aanbevolen: