Hoe Schrijf Je Een Foutbrief?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Foutbrief?
Hoe Schrijf Je Een Foutbrief?

Video: Hoe Schrijf Je Een Foutbrief?

Video: Hoe Schrijf Je Een Foutbrief?
Video: Schrijfvaardigheid (aflevering 3) - hoe schrijf je een goede inleiding? 2024, Mei
Anonim

Wanneer de veelgebruikte software defect begint te raken, moet u een brief schrijven over de fout aan de ontwikkelaar. In dit geval moet u een aantal eenvoudige stappen uitvoeren en de brief correct opstellen.

Hoe schrijf je een foutbrief?
Hoe schrijf je een foutbrief?

instructies:

Stap 1

U gebruikte een programma en plotseling begon het fouten te geven. Als je het programma legaal hebt gekocht of gratis op het netwerk hebt gedistribueerd, kun je een brief schrijven aan de ontwikkelaars om hen te vragen het probleem op te lossen.

Stap 2

Veel programma's bieden een voorbereide formulierfunctie wanneer er een fout optreedt. Als er een fout optreedt, geeft het programma een venster weer waarin u wordt gevraagd een foutrapport te verzenden door op de betreffende knop te klikken. Als zo'n formulier bij een fout niet verschijnt, meldt het programma: "Het programma heeft problemen ondervonden, sorry, de toepassing wordt afgesloten."

Stap 3

U moet weten naar welk e-mailadres u de brief wilt sturen. Meestal bevindt het zich in het gedeelte "Help" of in het gedeelte "Over", waar ook de versie van het programma is geschreven die u in het bericht moet aangeven.

Stap 4

Als het programma mislukt met een foutmelding, maak dan een screenshot van dit venster en voeg het toe aan de brief, dit zal een grote hulp zijn voor de ontwikkelaar.

Stap 5

Om een screenshot te maken, terwijl het foutvenster open is, drukt u op de toets Print Screen in de bovenste rij, aan de rechterkant. Open vervolgens de ingebouwde grafische editor van Windows - "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - Paint.net. Klik in het bovenste menu op Bewerken en vervolgens op Plakken. Of de sneltoets Ctrl + V. Klik vervolgens op het menu "Bestand" - "Opslaan als", sla het bestand op uw bureaublad op.

Stap 6

Als de crash zich voordoet in een grafisch programma, schrijf dan precies op welke knoppen en in welke volgorde je hebt ingedrukt. Als u het programma uitvoert door een opdracht te typen, geeft u aan welke opdracht u hebt getypt. Geef waar mogelijk een letterlijke transcriptie van de dialoog die laat zien welke opdrachten u hebt getypt en wat het programma op u heeft gereageerd.

Stap 7

Het probleem is gemakkelijker op te lossen als u alles in detail beschrijft. Bepaal wat je hebt gezien. Bepaal ook wat je verwachtte te zien. Als het niet mogelijk is om een screenshot in te sturen, schrijf dan foutmeldingen op, vooral als deze cijfers bevatten.

Aanbevolen: