Hoe Schrijf Je Een Naam Op Een Foto?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Naam Op Een Foto?
Hoe Schrijf Je Een Naam Op Een Foto?

Video: Hoe Schrijf Je Een Naam Op Een Foto?

Video: Hoe Schrijf Je Een Naam Op Een Foto?
Video: Tekst op een Foto zetten met Photoshop 2024, April
Anonim

Als u uw naam wilt toevoegen aan een foto of avatar voor sociale netwerken, kunt u dit doen in elke grafische editor met de "Tekst"-tool. Hiermee kunt u een naam in een aparte laag typen, een geschikt lettertype, kleur en grootte ervoor kiezen. In dit voorbeeld zal de editor Adobe Photoshop worden overwogen, maar in de meeste van dergelijke programma's is het werkingsprincipe van deze tool vergelijkbaar.

Hoe schrijf je een naam op een foto?
Hoe schrijf je een naam op een foto?

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de toekomstige avatar in een grafische editor. Snijd het indien nodig bij in verhoudingen die geschikt zijn voor uw sociale netwerk met behulp van de tool "Bijsnijden" (Bijsnijden). Met dezelfde tool stel je direct de gewenste grootte en resolutie in. De grootte van een parkeerplaats voor het VKontakte sociale netwerk is bijvoorbeeld 200 × 482.

Stap 2

Selecteer het gereedschap Tekst op de werkbalk. Het kan verticaal of horizontaal zijn, afhankelijk van hoe u wilt dat de naam op de foto wordt weergegeven. Kijk naar het gereedschapsvoorkeurenpaneel bovenaan het venster. Vind daar een lijst met lettertypen op uw computer. Kies een lettertype dat je leuk vindt.

Stap 3

Klik één keer met de tekst op de afbeelding tool waar je je naam wilt plaatsen. U ziet een knipperende cursor in de afbeelding.

Typ de naam in. Natuurlijk ziet het er niet meteen precies zo uit als je je had voorgesteld. Om dit te doen, moet u de gewenste kleur en maat kiezen.

Stap 4

Markeer de naam met de cursor. Selecteer de gewenste lettergroottewaarde in het instellingenpaneel, bijvoorbeeld 48 pt.

Stap 5

Klik op het gekleurde vierkantje in het instellingenpaneel en kies een letterkleur die goed zal staan op je foto.

Stap 6

Open het palet "Lagen". Dit doe je door op de F7-toets te drukken. Je ziet twee lagen: een achtergrondlaag met een foto en een tekstlaag met een naam. De tekstlaag is te herkennen aan het icoontje met de letter “T”. Selecteer het door er één keer met de muis op te klikken.

Stap 7

Selecteer het gereedschap "Verplaatsen". Het is de eerste van boven op de werkbalk, ziet eruit als een pijl met een kruis. Verplaats de tekstlaag ermee en plaats de naam zo dat deze er beter uitziet. Met hetzelfde gereedschap kunt u de laag schalen, de inscriptie groter of kleiner maken door aan de hoeken of randen te trekken. Maar hiervoor moet de optie "Toon transformatiebesturingselementen" zijn aangevinkt in het paneel met gereedschapsinstellingen.

Stap 8

Zodra de inscriptie op de avatar bij u past, slaat u de afbeelding op via het menu-item "Bestand - Opslaan voor web en apparaten". Om ervoor te zorgen dat de afbeelding op internet er het beste uitziet en tegelijkertijd licht van gewicht is, wordt aanbevolen om het bestandsformaat "jpeg" en de kwaliteit "Hoge" te selecteren.

Aanbevolen: