Hoe Schrijf Je Een Vervolg Op Een Tabel?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Vervolg Op Een Tabel?
Hoe Schrijf Je Een Vervolg Op Een Tabel?

Video: Hoe Schrijf Je Een Vervolg Op Een Tabel?

Video: Hoe Schrijf Je Een Vervolg Op Een Tabel?
Video: Verslag schrijven Klas 1 Deel 2 Resultaten in een tabel 2024, April
Anonim

Als er een tabel is in een document dat is uitgevoerd in OpenOffice.org, Abiword of Microsoft Word, staat het aantal rijen en kolommen daarin niet vast. Indien nodig kunnen ze worden toegevoegd, waardoor het aantal tabelitems en hun parameters toeneemt.

Hoe schrijf je een vervolg op een tabel?
Hoe schrijf je een vervolg op een tabel?

instructies:

Stap 1

Open het document dat de tabel bevat. Selecteer hiervoor het menu-item "Bestand" - "Openen" of druk op de toetsen Ctrl-O. Zoek het bestand in een bepaalde map en druk vervolgens op de OK-toets. Zoek de tabel in het document waaraan u een vervolg wilt toevoegen.

Stap 2

Plaats de cursor in de tabelcel waarna u de volgende kolom of rij wilt plaatsen.

Stap 3

Breng de pijl naar dezelfde cel en druk vervolgens op de rechtermuisknop.

Stap 4

Selecteer in het menu dat verschijnt "Rij" - "Invoegen" of "Kolom" - "Invoegen".

Stap 5

Voer in het invoerveld "Bedrag" het aantal toegevoegde rijen of kolommen in met behulp van het toetsenbord. U kunt hun aantal ook verhogen of verlagen met de pijlknoppen aan de rechterkant van het veld.

Stap 6

Selecteer de positie van de toegevoegde rijen of kolommen: voor of na de cel waarin de cursor zich momenteel bevindt.

Stap 7

Klik op de OK-knop. Er worden rijen of kolommen toegevoegd, maar deze zijn leeg. Voer de vereiste informatie daarin in.

Stap 8

Nadat u nieuwe cellen hebt toegevoegd, moet u mogelijk het type rand van de bestaande bewerken. Om dit te doen, door de cursor naar een van de tabelcellen te verplaatsen, selecteert u in het teksteditormenu "Formaat" - "Tabel".

Stap 9

Wanneer het venster wordt geopend, selecteert u het tabblad "Randen" daarin. Activeer vervolgens een van de kant-en-klare randopties in het veld "Voorgedefinieerd" of pas het uiterlijk van elk van de muren aan in het veld "Door gebruiker gedefinieerd".

Stap 10

Als u een fout hebt gemaakt tijdens het aanpassen van het frame, drukt u op de knop "Herstellen" en configureert u de parameters opnieuw. Wanneer alle fouten zijn geëlimineerd, klikt u op de knop OK en verandert de tabelweergave in degene die u hebt ingesteld. Sla het document vervolgens onmiddellijk op in een nieuw bestand ("Bestand" - "Opslaan als") of in hetzelfde bestand (Ctrl-S). Als u een OpenOffice.org-editor gebruikt en een indeling gebruikt die niet de belangrijkste voor de editor is, controleer dan of de indeling niet is gewijzigd.

Aanbevolen: