Hoe Een Sata-schroef Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Sata-schroef Aan Te Sluiten?
Hoe Een Sata-schroef Aan Te Sluiten?
Anonim

Vanwege het gebruiksgemak en de verhoogde snelheid van gegevensuitwisseling, zijn harde schijven die werken via de SATA-interface wijdverbreid geworden, waardoor verouderde harde schijven volledig worden vervangen door IDE (PATA)-ondersteuning van de markt. Maar de vloot van IDE-harde schijven is nog steeds erg groot, aangezien veel gebruikers honderden gigabytes aan informatie op zich hebben staan. Vroeg of laat zullen ze echter een SATA-harde schijf moeten aansluiten in plaats van een uitgebrande of volledig verouderde IDE-schijf.

Hoe een sata-schroef aan te sluiten?
Hoe een sata-schroef aan te sluiten?

Het is nodig

  • - SATA-harde schijf;
  • - SATA-kabel van voldoende lengte;
  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - eventueel extra schroeven om de harde schijf vast te zetten;
  • - een vrije sleuf in de harde-schijfkooi;
  • - vrije SATA-stroomkabel in de systeemeenheid;
  • - vrije SATA-connector in de systeemeenheid.

instructies:

Stap 1

Schakel de computer uit. Als het werkt, zet het dan uit. Haal de stekker van het netsnoer uit de aansluiting aan de achterkant van de systeemeenheid.

Stap 2

Verwijder het rechter zijpaneel (gezien vanaf de achterkant) van de systeemeenheid. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de schroeven te verwijderen waarmee het is bevestigd. Trek de plastic clips naar rechts totdat ze loskomen van de metalen rand. Verwijder de hoes door deze langs het lichaam naar achteren te schuiven en vervolgens omhoog te trekken.

Stap 3

Demonteer de geselecteerde mand voor de installatie van de harde schijf. Er moet een vrije sleuf in de mand zijn voor een extra apparaat. Noteer of schets voor demontage de huidige positie van de kabels die zijn aangesloten op de bestaande harde schijven. Verwijder alle kabels van alle harde schijven in de mand Verwijder de schroeven waarmee de mand stevig aan de behuizing is bevestigd. Druk op de plastic houder. Terwijl u deze vasthoudt, trekt u de kooi van de harde schijf naar u toe. Haal het uit de hoes.

Stap 4

Installeer de SATA harde schijf in de mand. Als de kooi ingebouwde houders voor harde schijven heeft, schuift u deze naar buiten. Plaats de harde schijf in een lege sleuf. Duw de vergrendelingen naar binnen. Bevestig het apparaat bovendien met schroeven door ze in de vrije gaten te schroeven (vaak zijn de clips slechts aan één kant van de mandbehuizing aanwezig).

Stap 5

Installeer de mand met de toegevoegde harde schijf in de systeemeenheid. Schuif het totdat het slot in dezelfde groeven klikt als waaruit het is verwijderd. Installeer de bevestigingsschroeven.

Stap 6

Sluit eerder losgekoppelde apparaten opnieuw aan. Herstel het aansluitschema in overeenstemming met de vorige positie van de lussen, opgeslagen of geschetst in de derde stap.

Stap 7

Sluit de SATA-harde schijf aan. Steek een van de SATA-gegevenskabelconnectoren in een beschikbare SATA-connector op het moederbord. Steek de andere connector van de lintkabel in de overeenkomstige sleuf op de harde schijf. Zoek een ongebruikte SATA-voedingsconnector. Steek hem in het stopcontact op de harde schijf.

Stap 8

Maak uw computer klaar voor gebruik. Installeer de zijafdekking. Klik de plastic clips op hun plaats. Installeer de schroeven. Sluit het netsnoer aan op de systeemeenheid.

Aanbevolen: