Hoe Een Schroef Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schroef Aan Te Sluiten?
Hoe Een Schroef Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Schroef Aan Te Sluiten?

Video: Hoe Een Schroef Aan Te Sluiten?
Video: Praxis | Dolgedraaide schroeven verwijderen - Hoe doe je dat? 2024, Mei
Anonim

In uw dagelijkse computerervaring kan uw harde schijf worden gevuld met informatie. Om vrije schijfruimte vrij te maken, moet u de oude harde schijf opschonen of een nieuwe harde schijf aanschaffen. In de regel bespaart het wissen van de harde schijf niet lang. De ideale oplossing is om een nieuwe schijf te kopen. Maar wat als je geen harde schijven hebt geïnstalleerd?

Hoe een schroef aan te sluiten?
Hoe een schroef aan te sluiten?

Noodzakelijk

IDE harde schijf, systeemeenheid, "+" schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Nadat u een nieuwe harde schijf hebt gekocht, moet deze 20 minuten op kamertemperatuur worden bewaard. Het aansluiten van een opslagapparaat impliceert de snelle verwarming ervan. En een scherpe temperatuurstijging kan het werk nadelig beïnvloeden. Als de temperatuur hoog is, bewegen de koppen van de harde schijf langzaam. Daarom is het in de zomer, net als in de winter, noodzakelijk om het apparaat te laten liggen.

Stap 2

Om te beginnen is het de moeite waard om de computer uit te schakelen. Koppel alle stroomdraden los, verwijder ze van de "pilot". Draai daarna de systeemeenheid met de achterkant naar u toe.

Stap 3

Bewapen jezelf met een schroevendraaier. Verwijder alle verbindingsschroeven. Verwijder de zijpanelen.

Stap 4

Haal een nieuwe harde schijf op. Houd er rekening mee dat de achterkant van het gegevensopslagapparaat drie connectoren bevat: een voedingskabel, een jumperconnector en een datakabel. Op dit punt zou u geïnteresseerd moeten zijn in de jumperconnector. Je hebt de hoofdschijf al. Dienovereenkomstig installeert u een extra schijf. Aangezien u 2 harde schijven hebt, moet de computer weten welke van deze 2 schijven de Master is en welke de Slave.

Stap 5

Draai de harde schijf naar u toe. Er zal een sticker op de schijf zitten met een afbeelding die u zal vertellen hoe u de jumper correct moet aansluiten. Nadat u de jumper hebt geïnstalleerd, kunt u doorgaan met het aansluiten van de schijf.

Stap 6

Plaats de schijf in een vrije sleuf. Meestal bevindt de vrije sleuf zich boven uw hoofdschijf. Sluit alle aansluitkabels aan, met de nadruk op uw oude harde schijf. U kunt niet verkeerd invoegen. Connectoren en kabels zijn zo gemaakt dat ze maar in één positie op elkaar aansluiten.

Stap 7

Daarna kunt u de computer aanzetten, het BIOS openen en controleren of de verbinding correct is. Als alle schijven zijn gevonden en herkend, kunt u de computer uitschakelen en vervolgens de systeemeenheid monteren.

Aanbevolen: