Twee Floppydrives Aansluiten

Inhoudsopgave:

Twee Floppydrives Aansluiten
Twee Floppydrives Aansluiten

Video: Twee Floppydrives Aansluiten

Video: Twee Floppydrives Aansluiten
Video: More than two floppy drives? 2024, Mei
Anonim

Lange tijd is de computer voor de meesten van ons niet alleen een gadget geworden, maar een volwaardige assistent op het werk. De computer vereist van tijd tot tijd veranderingen in technische kenmerken, dat wil zeggen de modernisering ervan. U moet bijvoorbeeld mogelijk een tweede schijf aansluiten. Hoe kan dit worden gedaan?

Twee floppydrives aansluiten
Twee floppydrives aansluiten

Noodzakelijk

Twee schijven, een lintkabel, stroomkabels voor schijven, schroeven, schroevendraaiers

instructies:

Stap 1

Denk er eerst eens over na of u twee schijven tegelijk moet aansluiten? Heel vaak koopt een persoon een nieuwe moderne schijf en zet deze op de tweede plaats, omdat het jammer is om de oude weg te gooien. Natuurlijk kunt u de oude schijf in het systeem laten, maar u moet nadenken over de doelmatigheid van de werking ervan. Als de nieuwe schijf multifunctioneel is en de oude een of twee bewerkingen kan uitvoeren, is het onpraktisch om deze te laten staan, omdat de oude schijf het grootste deel van de tijd inactief zal zijn, maar energie en computerbronnen zal verbruiken, dat wil zeggen een extra belasting van het systeem.

Stap 2

Koppel alle draden los van het systeem. Zorg ervoor dat u het spanningsloos maakt om elektrische schokken te voorkomen. Verwijder het deksel van de systeemeenheid om toegang te krijgen tot de binnenkant. Als u voor het eerst een computer met uw eigen handen demonteert, bestudeer dan zorgvuldig de handleiding. Daar vindt u manieren om de onderdelen van uw computerkast te beveiligen. Zie ook de instructies voor het bouwen van uw computer. Daarin vind je de locatie en aansluiting van alle draden en lussen.

Stap 3

Nu moet u beslissen over de locatie van de nieuwe en oude schijven. Een computer heeft doorgaans maximaal vier schijfsleuven. Plaats de schijf in een voor u geschikte volgorde. Pas de positie zo aan dat de open-knop stevig wordt ingedrukt. Zet de schijven vervolgens vast met vier schroeven. Zoek de lintkabel die het moederbord en de diskettedrive verbindt. Het heeft 34 aders en begint altijd met een rode draad. Nu moet u de schijven er correct op aansluiten. Onthoud dat er crossover-draden moeten zijn tussen de aangesloten schijven. Dan wordt een van de schijven geïdentificeerd als primair en de andere als secundair. Sluit ook de voedingsdraden aan op beide schijven. Onthoud dat uw PSU beide schijven moet kunnen verwerken, maar als deze zwak is, moet u een nieuwe, krachtigere kopen. Zet de computer in elkaar en zet hem aan.

Aanbevolen: