Hoe Schrijf Je Root In Word

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Root In Word
Hoe Schrijf Je Root In Word

Video: Hoe Schrijf Je Root In Word

Video: Hoe Schrijf Je Root In Word
Video: How to type square root in ms word 2016 2024, Mei
Anonim

Het is onmogelijk om op een standaardtoetsenbord alle tekens te plaatsen die de gebruiker nodig heeft bij het oplossen van bepaalde problemen. Daarom werd er software geleverd voor het gebruik van karakters die de gemiddelde gebruiker zelden nodig heeft.

Hoe schrijf je root in word
Hoe schrijf je root in word

instructies:

Stap 1

Als u het rekenkundige hoofdteken in de tekst moet gebruiken, kunt u de ingebouwde functie voor het toevoegen van speciale tekens in de Microsoft Word-editor gebruiken. Ga hiervoor in het hoofdmenu van het programma naar het tabblad "Invoegen" en klik op de knop "Symbool".

Stap 2

In het contextmenu worden verschillende symbolen die eerder werden gebruikt voor u geopend. Als het gewenste wortelteken er niet tussen staat, selecteert u de opdracht "andere symbolen".

Stap 3

In het nieuwe dialoogvenster ziet u enkele honderden van allerlei speciale tekens. Om het zoeken te beperken, selecteert u in het veld "Instellen" "Math Operators". Daarna kunt u eenvoudig het vereiste wortelteken vinden. Klik erop en klik op de knop "Invoegen".

Stap 4

Als u ondanks uw inspanningen het gewenste tabblad niet kunt vinden in het Word-menu en de opdracht niet mogelijk is, raadpleeg dan de ingebouwde tool van het Microsoft Windows-besturingssysteem - "Symbooltabel".

Stap 5

Om het te vinden, klikt u op de knop "Start" op de taakbalk en, als u Windows 7 gebruikt, typt u het woord "tabel" in het zoekveld en drukt u op de Enter-toets op uw toetsenbord. Als reactie geeft het systeem u een link naar het hulpprogramma "Symbol Table".

Stap 6

Als u een eerdere versie van Windows op uw computer hebt geïnstalleerd, selecteert u achtereenvolgens de volgende items in het menu Start: Alle programma's, Bureau-accessoires, Systeemwerkset. In het laatste gedeelte vindt u de benodigde toepassing. Het verschilt weinig van zijn tegenhanger in het Word-programma, maar het heeft een extra functie om een teken naar het klembord te kopiëren, evenals een ingebouwd zoeksysteem voor tekens.

Stap 7

Om het wortelteken te vinden, voert u het woord wortel in het zoekveld in en drukt u op de Enter-toets. Het symbool dat u nodig hebt, verschijnt in de lijst met pictogrammen - √. Klik op de knop "Plakken" en vervolgens op "Kopiëren".

Stap 8

Het blijft alleen om het gekopieerde symbool op de juiste plaats van het klembord te extraheren. Om dit te doen, plaatst u de cursor in het tekstinvoerveld en selecteert u door met de rechtermuisknop te klikken de opdracht "Plakken" in het contextmenu. Het wortelteken verschijnt op het scherm.

Aanbevolen: