Hoe Woorden In Word In Te Pakken

Inhoudsopgave:

Hoe Woorden In Word In Te Pakken
Hoe Woorden In Word In Te Pakken

Video: Hoe Woorden In Word In Te Pakken

Video: Hoe Woorden In Word In Te Pakken
Video: How to Change Microsoft Word 2010 Language 2024, April
Anonim

Verkeerde woordomloop in documenten komt voor doordat de lettergrepen handmatig zijn gescheiden. In dergelijke gevallen kunnen de aangebrachte wijzigingen bij de minste wijziging van de tekst "verschuiven". Daarom wordt aanbevolen om automatische woordafbreking in het document in te stellen.

Hoe woorden in Word in te pakken
Hoe woorden in Word in te pakken

Noodzakelijk

Word geïnstalleerd vanuit Microsoft Office

instructies:

Stap 1

In de regel worden woorden standaard niet afgebroken in Word. Dit is te wijten aan het feit dat in veel documenten - zakelijke brieven, juridische en officiële documenten - woorden geen koppeltekens zijn. Ze worden in het document gepositioneerd volgens de geselecteerde opmaakstijl - gecentreerd, links, rechts en breed. Hiervoor heeft het programma speciale mogelijkheden. In een aantal sectoren, zoals wetenschap, geneeskunde, technologie, worden echter vaak zeer lange termen en concepten aangetroffen. Bij het typen worden ze verschoven naar de volgende regel, maar soms is onder bepaalde omstandigheden gewoon tekstterugloop nodig. Maar onthoud: je moet slim zijn in het bewerken van tekst en het plaatsen van koppeltekens in woorden. Anders verandert de tekst bij de allereerste wijzigingen in iets onbegrijpelijks.

Stap 2

Houd er rekening mee dat u niets hoeft te selecteren voordat u de transfers organiseert. Als u bepaalde parameters instelt, worden deze toegepast op het hele document en niet op de selectie. Om overschrijvingen uit te voeren, zoekt u op de werkbalk het item "Service" en in het vervolgkeuzevenster de sectie "Taal". Klik op deze knop en selecteer de optie "Afbreken".

Stap 3

Vink het vakje aan naast het item dat je nodig hebt in het geopende venster. Hier worden verschillende configuratie-opties gepresenteerd. Kies een van de methoden - "Automatisch afbreken" of "Afbreken van woorden uit hoofdletters". In dit geval kunt u de breedte van de afbreekzone en het maximum aantal opeenvolgende afbreekstreepjes instellen.

Stap 4

Het programma heeft ook een optie voor gedwongen plaatsing. Om een zin in lettergrepen te splitsen, klikt u op het gewenste woord en selecteert u "Forceer". Geef in het geopende venster in de regel de plaatsen op waar u koppeltekens wilt plaatsen, plaats een koppelteken en druk op Shift + Enter. En doe dit zo vaak als je lettergrepen nodig hebt. Maar maak niet te veel gebruik van handmatige uitsplitsing. Anders, wanneer u wijzigingen aanbrengt, kan de tekst gewoon voor u "verlaten".

Stap 5

Als de tekst niet op de "machine" wordt overgebracht, selecteert u het fragment dat u wilt bewerken, selecteert u het menu "Extra" en de sectie "Taal". Ga dan naar de optie "Taal selecteren". Geef Russisch op in het venster "Geselecteerde tekst markeren als". Ook moet u hier een vinkje plaatsen voor de regel "Taal automatisch detecteren".

Stap 6

Als u de tekst nog steeds niet kunt overbrengen, kiest u de opdracht Opmaak en de sectie Alinea. Schakel vervolgens in het tabblad "Positie op de pagina" de automatische woordafbreking uit.

Stap 7

Om afgebroken woorden te scheiden, past u zachte woordafbreking toe, daarvoor hebt u de Ctrl-toetsen en het "-"-teken nodig.

Aanbevolen: