Hoe Woorden In Excel In Te Pakken

Inhoudsopgave:

Hoe Woorden In Excel In Te Pakken
Hoe Woorden In Excel In Te Pakken

Video: Hoe Woorden In Excel In Te Pakken

Video: Hoe Woorden In Excel In Te Pakken
Video: Excel || SOMPRODUCT functie uitgelegd 2023, Maart
Anonim

Het belangrijkste doel van Microsoft Office Excel is om te werken met gegevens in spreadsheets. Meestal zijn dit numerieke gegevens, maar soms bevatten cellen ook tekstconstanten. Bovendien wordt de tekst ook gebruikt bij het ontwerpen van tabellen, dus de noodzaak om woordterugloop te organiseren ontstaat van tijd tot tijd bij het werken in een spreadsheet-editor.

Hoe woorden in Excel in te pakken
Hoe woorden in Excel in te pakken

instructies:

Stap 1

Start Excel, laad het gewenste document erin en ga naar die cellen waarvoor u de optie moet instellen om tekst per woord terug te laten lopen.

Stap 2

Selecteer de gewenste cel of groep cellen. U kunt een hele rij of kolom selecteren door op de kop ervan te klikken. Als u de overdracht op de hele pagina van een geopend document moet organiseren, klikt u om het te selecteren op de hoekcel - degene waar de kolom- en rijkoppen samenkomen. U kunt het zonder muis doen door op de sneltoets Ctrl + A te drukken.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de selectie en selecteer Cellen opmaken in het contextmenu. Het venster met opmaakinstellingen, geopend door deze opdracht, bestaat uit zes tabbladen, waaronder u "Uitlijning" moet selecteren.

Stap 4

Vink het selectievakje "wrap by words" aan - het staat in het gedeelte "Weergeven" van dit tabblad. Klik vervolgens op OK en de nieuwe indeling wordt toegepast op het geselecteerde cellenbereik.

Stap 5

Als, na het herschikken van de tekst naar behoefte, een deel ervan wordt verborgen door de onderranden van de cellen, controleer dan of ze een vaste hoogtewaarde hebben. U kunt dit bijvoorbeeld ongedaan maken door alle regels te selecteren en de rand tussen twee willekeurige rijen met de muis naar de gewenste regelhoogte te verplaatsen. In dit geval wordt dezelfde hoogte ingesteld voor alle geselecteerde rijen.

Stap 6

Het is mogelijk dat het na de beschreven procedure nodig is om de tekst in de cellen te corrigeren zodat er geen lelijke "hangende lijnen" meer zijn. Dit kan door handmatig te bewerken door op de juiste plaatsen een regeleinde in te voegen met de toetsencombinatie alt = "Afbeelding" + Enter.

Stap 7

U kunt zelfs een woord afbreken dat te lang is om de tekst in afzonderlijke cellen leesbaarder te maken. Om dit te doen, plaatst u een koppelteken in de afbreekpositie en Excel doet de rest zelf. Voer handmatige wijzigingen in deze en de vorige stappen uit, net voordat u het document afdrukt of opslaat. Anders kan elke celopmaak een afbreking compenseren die niet automatisch wordt gegenereerd.

Populair per onderwerp