Formatteren Zonder Gegevensverlies

Inhoudsopgave:

Formatteren Zonder Gegevensverlies
Formatteren Zonder Gegevensverlies

Video: Formatteren Zonder Gegevensverlies

Video: Formatteren Zonder Gegevensverlies
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig zul je niemand verrassen met flashcards van grote volumes; elk seizoen zie je een snelle daling van de prijzen voor goederen die in de winkelrekken liggen. Hier is een verklaring voor - er worden voortdurend nieuwere oplossingen gecreëerd en de techniek die een maand geleden werd uitgebracht, verliest zijn posities, respectievelijk de prijs van een dergelijk product daalt. Na aanschaf van een flashkaart moet deze worden geformatteerd om grote bestanden op te kunnen nemen.

Formatteren zonder gegevensverlies
Formatteren zonder gegevensverlies

Noodzakelijk

Computer, flash-media met een volume van meer dan 4 Gb

instructies:

Stap 1

Toevallig heeft de vooruitgang in de technologie nog niet zijn hoogtepunt bereikt en zal dat waarschijnlijk ook nooit worden. Ondanks alle prestaties van moderne mediabedrijven is er nog steeds geen overeenstemming over het automatisch formatteren van flash-apparaten in het NTFS-bestandssysteem. Standaard zijn alle media geformatteerd in FAT 32. Dit bestandssysteem is niet universeel - bestanden groter dan 2 Gb zijn moeilijk te lezen en meer dan 4 Gb kan niet naar de media worden geschreven.

Stap 2

De enige uitweg uit deze situatie is formatteren naar NTFS. Naast het feit dat het grote bestanden leest, zijn er nog andere voordelen: bij het formatteren (wijzigen van het bestandssysteem) van de media in NTFS kunnen alle gegevens die voorheen op de flashdrive stonden, worden hersteld. Hoe kan dit worden bereikt? Dit kan met behulp van speciale programma's die zijn opgenomen in het Windows-besturingssysteem.

Stap 3

Voordat u gaat formatteren, is het raadzaam om alle belangrijke bestanden die erop staan op te slaan, het formatteren kan mislukken en gegevens gaan verloren. Start de Windows-opdrachtprompt. Klik op het menu "Start", selecteer "Uitvoeren", voer in het geopende venster de opdracht cmd in en klik op de knop "OK". Er verschijnt een opdrachtpromptvenster voor u.

Stap 4

Voer de volgende waarde in het programmavenster in: convert z: / fs: ntfs / nosecurity / x en druk vervolgens op Enter. Voer in plaats van z de letter van de flashdrive in (u kunt deze letter bespioneren via "Deze computer"). De garantie voor het formatteren van de media zonder fouten kan de beschikbaarheid van vrije ruimte op de USB-stick zijn.

Stap 5

Als alles goed is gegaan en er geen foutmeldingen op het scherm verschenen, is het formatteren met succes voltooid, anders zou u de fouten moeten verwijderen die tijdens het formatteren zijn verschenen. Standaard zou het CHKDSK-programma moeten starten, dat begint met het controleren van uw media en als gevolg daarvan een bericht weergeeft over het gebruik van de flashdrive door een andere toepassing. Dan volgt een verzoek om de computer opnieuw op te starten om de media te controleren zonder tal van andere programma's. Als gevolg hiervan zal dit programma niet alleen uw media controleren, maar de hele computer, wat veel langer zal duren.

Stap 6

Weiger daarom uw computer opnieuw op te starten en open "Deze computer", klik met de rechtermuisknop op de afbeelding van de flashdrive en selecteer vervolgens "Eigenschappen" in het contextmenu. In het geopende venster opent u het tabblad "Service" en klikt u op de knop "Controleren". Vink in dit venster beide vakjes aan en wacht tot het einde van de controle.

Stap 7

Nadat de flash-media is geverifieerd en de fouten zijn gecorrigeerd, voert u een opdrachtprompt uit en herhaalt u de formatteringsprocedure.

Aanbevolen: