Een Schijf Openen Zonder Te Formatteren

Een Schijf Openen Zonder Te Formatteren
Een Schijf Openen Zonder Te Formatteren

Video: Een Schijf Openen Zonder Te Formatteren

Video: Mijn windows laptop formatteren en volledig opnieuw herinstalleren. 2022, September
Anonim

Het onvermogen om een ​​harde schijfpartitie of externe schijf te openen is een vrij populair probleem. Meestal wordt het geassocieerd met het falen van de nulsectoren van de harde schijf of het ontbreken van de benodigde toegangsrechten.

Een schijf openen zonder te formatteren
Een schijf openen zonder te formatteren

Het is nodig

  • - RestDisk;
  • - Mount'n'Drive.

instructies:

Stap 1

Om de opstartsector van een lokale schijf te herstellen, moet u de toepassing Test Disk gebruiken. Dit programma is gratis, maar het heeft al enorm veel positieve feedback gekregen. Download en installeer de opgegeven applicatie.

Stap 2

Onthoud dat onjuist gebruik van het programma Test Disk de harde schijf of de partities ervan kan formatteren. Als u bijzonder belangrijk bent voor bepaalde informatie op de harde schijf, herstel deze dan met de toepassing Mount'n'Drive.

Stap 3

Installeer dit programma. Voer het uit en wacht terwijl het beschikbare lokale schijven detecteert. Markeer het gedeelte dat u niet met de rechtermuisknop kunt openen. Ga naar Schijf koppelen.

Stap 4

Geef in het volgende dialoogvenster een willekeurige stationsletter op. Wacht tot het nieuwe apparaat door het systeem wordt gedetecteerd. Nu kunt u vrijelijk informatie uit de gewenste sectie kopiëren.

Stap 5

Sla alle belangrijke bestanden op een andere lokale schijf of externe schijf op. Sluit het Mount'n'Drive-programma en begin met het herstellen van de partitie om te werken.

Stap 6

Voer testschijf uit. Markeer de fysieke schijf waar de beschadigde partitie zich bevindt. Klik op de knop Analyseren. Druk op de Enter-toets wanneer de lijst met beschikbare partities verschijnt. Als het gewenste volume niet is gevonden, selecteert u Zoeken en drukt u nogmaals op Enter.

Stap 7

Wacht terwijl het programma de partitie met beschadigde sectoren detecteert. Selecteer het en klik op de knop Schrijven. Ga in het nieuwe menu naar Geavanceerd en plaats de muisaanwijzer op het opstartveld. Druk op de Enter-toets.

Stap 8

Bevestig de start van het proces van het overschrijven van de opstartsector van deze partitie. Het programma kopieert de benodigde bestanden van de back-up die op de schijf is opgeslagen. Sluit het programma en start uw computer opnieuw op na het voltooien van de beschreven stappen.

Populair per onderwerp