Hoe De Cache Op Uw Computer Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe De Cache Op Uw Computer Te Vinden
Hoe De Cache Op Uw Computer Te Vinden

Video: Hoe De Cache Op Uw Computer Te Vinden

Video: Hoe De Cache Op Uw Computer Te Vinden
Video: How computer memory works - Kanawat Senanan 2024, Mei
Anonim

De term cache heeft verschillende betekenissen. In algemene zin is het een tussenbuffer voor het opslaan van de meest gevraagde gegevens. Bij het werken op een computer wordt onderscheid gemaakt tussen de processorcache en de browsercache.

Hoe de cache op uw computer te vinden
Hoe de cache op uw computer te vinden

instructies:

Stap 1

De processorcache is een gebied met ultrasnel geheugen dat in de kern van de chip is ingebouwd. Het is verdeeld in verschillende niveaus. U kunt informatie krijgen over de processorcache met behulp van het gratis CPU-Z-programma. Voer het uit en ga naar het tabblad Cache

Stap 2

De L1-cache is het kleinste en snelste deel van het geheugen. Het is opgesplitst in een L1 I-Cache instructiecache en een L1 D-Cache datacache.

Stap 3

L2-cache is groter en langzamer dan L1. Bij nieuwe computers bevindt het zich op hetzelfde kristal, bij oude computers heeft het de vorm van een aparte microschakeling op het moederbord. De L3-cache van het derde niveau is de langzaamste, maar de snelheid is nog steeds hoger dan die van RAM.

Stap 4

Processorcache-informatie kan worden verkregen met behulp van het Everest-programma. Dubbelklik aan de linkerkant van het scherm op het knooppunt Moederbord en controleer het CPU-pictogram. Het gegevensveld in het gedeelte CPU-eigenschappen geeft informatie weer over de processorcache

Stap 5

De browsercache is een plaats op uw harde schijf waar informatie wordt vastgelegd over de websites die u bezoekt. Bij het volgende bezoek wordt het paginaontwerp uit de cachemap geladen. Dit versnelt het werk aanzienlijk.

Stap 6

Internet Explorer schrijft tijdelijke bestanden naar de map Documenten en instellingen Huidige gebruiker Lokale instellingen Tijdelijke internetbestanden. De mappen Lokale instellingen en Tijdelijke internetbestanden zijn systeemmappen, d.w.z. worden standaard niet weergegeven.

Stap 7

Om hun inhoud te zien, selecteert u in het menu "Extra" van de map "Huidige gebruiker" "Eigenschappen" en gaat u naar het tabblad "Bekijken". Schakel in het gedeelte "Geavanceerde opties" het selectievakje "Beveiligde systeembestanden verbergen …" uit en schakel de eigenschap "Verborgen bestanden weergeven …" i

Stap 8

Je kunt het anders doen. Start uw browser en selecteer Eigenschappen in het menu Extra. Klik in het gedeelte Browsegeschiedenis op het tabblad Algemeen op Opties. Gebruik in het nieuwe venster de knop Bestanden weergeven om de inhoud van de cache te zien.

Stap 9

Als je Mozilla Firefox gebruikt, schrijf dan over: cache in de adresbalk. Om de inhoud van de map in het gedeelte Schijfcacheapparaat te bekijken, klikt u op de koppeling Cache-items weergeven.

Stap 10

Om de cache in Opera te vinden, start u uw browser en voert u de opdracht opera: cache in de adresbalk in. Klik op de koppeling Alles weergeven om de inhoud van de cache te zien.

Aanbevolen: