Hoe Ipx In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Ipx In Te Stellen
Hoe Ipx In Te Stellen

Video: Hoe Ipx In Te Stellen

Video: Hoe Ipx In Te Stellen
Video: IPX (Internetwork Packet Exchange) 2024, Mei
Anonim

Het IPX-netwerklaagprotocol is ontworpen om communicatie tussen de NetWare-server en eindpunten mogelijk te maken door middel van de verzending van datagrammen. Dit protocol is vooral nodig voor netwerken in games die zijn uitgebracht vóór de komst van Windows XP.

Hoe ipx in te stellen
Hoe ipx in te stellen

instructies:

Stap 1

Laten we eens kijken hoe u IPX kunt configureren in Windows Vista.

Open de hoofdmap van het systeemstation (het station waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd, meestal station "C"). Maak hier een Temp-map aan, kopieer de volgende bestanden uit de map Windows / System32 / drivers naar deze map:

nwlnknb.sys, nwlnkipx.sys, nwlnkflt.sys, nwlnkfwd.sys, nwlnkspx.sys, wshisn.dll, nwprovau.dll, rtipxmib.dll. Kopieer ook de volgende bestanden uit de verborgen map Windows / inf \: netnwlnk.inf en netnwlnk.pnf.

Stap 2

Open het venster "Verbindingen beheren", open hiervoor het "Configuratiescherm" en volg de link "Netwerkcontrolecentrum". Open de eigenschappen van uw netwerkverbinding, klik op de knop "Installeren …", vervolgens op "Protocol" en "Toevoegen".

Stap 3

Er verschijnt een lijst met geïnstalleerde protocollen. Als deze lijst de regel NWLink IPX / SPX / NetBIOS protoco bevat, selecteer deze dan niet. Klik op de knop Diskette … en specificeer het pad C: / temp / netnwlnk.inf, klik op OK. Selecteer nu het NWLink IPX / SPX / NetBIOS-protocol en ga akkoord met de installatie. Start de computer opnieuw op, het protocol wordt in het systeem geïnstalleerd.

Stap 4

Om IPX in Windows XP te configureren, opent u het menu Start, selecteert u Configuratiescherm en klikt u op de koppeling Netwerkverbindingen. Selecteer in het geopende venster uw netwerkverbinding en open de eigenschappen ervan via het contextmenu.

Stap 5

Klik in het tabblad "Algemeen" op de knop "Installeren …". Het venster "Selecteer het type netwerkcomponent" wordt geopend, selecteer in de lijst de regel "NWLink IPX / SPX / NetBIOS - compatibel transportprotocol" en klik op de knop "Toevoegen …". Start je computer opnieuw op.

Aanbevolen: