Hoe Maak Je Een Afbeelding Uit Een Map

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Afbeelding Uit Een Map
Hoe Maak Je Een Afbeelding Uit Een Map

Video: Hoe Maak Je Een Afbeelding Uit Een Map

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Reageren op video's van 11 JAAR geleden!! 2023, Februari
Anonim

Software voor het maken van digitale afbeeldingen van de inhoud van optische schijven bestaat al heel lang. In verschillende gevallen wordt gebruik gemaakt van het maken van afbeeldingen. Bijvoorbeeld om de mogelijkheid te bieden om een ​​kopie van media met gelicentieerde inhoud opnieuw te maken wanneer het origineel verloren is gegaan, om applicaties te versnellen door het gebruik van schijfemulators. In de regel wordt de afbeelding van de schijf "verwijderd", opgeslagen op de harde schijf en later naar een andere optische schijf geschreven. Maar soms moet je een afbeelding maken van een map met bestanden, die gewoon op je harde schijf staat.

Hoe maak je een afbeelding uit een map
Hoe maak je een afbeelding uit een map

Noodzakelijk

Nero Burning ROM-programma

instructies:

Stap 1

Maak een nieuwe compilatie in Nero Burning ROM. Na het starten van de applicatie wordt automatisch het dialoogvenster voor het maken van een nieuw project geopend. Als de toepassing al is gestart, sluit u het huidige project en selecteert u de items "Bestand" en "Nieuw …" in het menu, of drukt u op de sneltoets Ctrl + N. Specificeer in de vervolgkeuzelijst in de linkerbovenhoek van het dialoogvenster het formaat van de te maken afbeelding (cd of dvd). Selecteer in de onderstaande lijst het type afbeelding. Klik op de knop "Nieuw". Het projectvenster wordt geopend.

Stap 2

Selecteer de map waarvan de bestanden in de afbeelding moeten worden opgenomen. Klik aan de rechterkant van het projectvenster op het tabblad Bestanden zoeken. De interface van de bestandsbrowser wordt weergegeven. Vouw de knooppunten van de directorystructuur in een van de browservensters uit om toegang te krijgen tot de gewenste map. Klik op het tekstvak dat de mapnaam vertegenwoordigt. De inhoud van het bestand wordt weergegeven in het rechterdeelvenster van de bestandsbrowser.

Stap 3

Markeer bestanden en mappen. Druk op de Ctrl-toets en klik op de namen van bestanden en submappen in het rechterdeelvenster van de bestandsbrowser die in de afbeelding moeten worden opgenomen. Als u alle bestanden en submappen wilt selecteren, drukt u op Ctrl + A.

Stap 4

Voeg bestanden en submappen toe aan de afbeelding. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde bestanden en selecteer "Kopiëren naar compilatie" in het contextmenu, of druk op Ctrl + 1.

Stap 5

Selecteer de virtuele recorder als het apparaat dat moet worden gebruikt voor opname. Klik in de werkbalk op de vervolgkeuzelijst. Selecteer daarin het item "Image Recorder".

Stap 6

Begin met het opnemen van de afbeelding. Klik op de knop "Opnemen" op de werkbalk, selecteer "Recorder" en "Project opnemen …" in het menu of druk op de sneltoets Ctrl + B. Klik in het dialoogvenster "Project branden" dat verschijnt op de knop "Branden".

Stap 7

Selecteer een naam en locatie, evenals het formaat van de vastgelegde afbeelding. Nadat u op de knop "Branden" in het dialoogvenster "Project branden" hebt geklikt, wordt de interface voor het bewaken van het opnameproces weergegeven. Het dialoogvenster voor het opslaan van bestanden wordt ook weergegeven. Geef de map op waar de afbeelding moet worden geplaatst, evenals de naam van het afbeeldingsbestand. Selecteer het type afbeelding (nrg of iso) in de vervolgkeuzelijst. Klik op de knop "Opslaan".

Stap 8

Wacht tot het proces van het branden van de afbeelding is voltooid. Na het einde van de opname wordt een dialoogvenster met een diagnostisch bericht weergegeven. Klik daarin op de knop "OK".

Populair per onderwerp