Hoe Het Weer In Miranda In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Weer In Miranda In Te Stellen
Hoe Het Weer In Miranda In Te Stellen

Video: Hoe Het Weer In Miranda In Te Stellen

Video: Hoe Het Weer In Miranda In Te Stellen
Video: Miranda Character Quotes u0026 Word-Level Analysis | "The Tempest" GCSE English Literature Revision! 2024, April
Anonim

Miranda is een van de meest populaire instant messaging-clients. Naast de standaardfuncties heeft het programma de mogelijkheid om verschillende plug-ins te installeren. Ze kan bijvoorbeeld het huidige weer van de Russische server Gismeteo laten zien.

Hoe het weer in Miranda in te stellen
Hoe het weer in Miranda in te stellen

instructies:

Stap 1

Download de plug-in Weather Protocol van de officiële Miranda-clientsite. Ga hiervoor naar de officiële website van het programma in het gedeelte Add-ons. Voer in de zoekbalk boven aan de geladen pagina Weerprotocol in en klik op Zoeken. Selecteer in de lijst met resultaten de gevonden extensie, klik op de link Downloaden.

Stap 2

Keer terug naar de zoekbalk, voer de zoekopdracht Gismeteo in, klik op Zoeken. Download de gevonden plug-in. Als u bovendien andere pictogrammen voor het weergeven van het weer wilt installeren, schrijft u Weerpictogrammen in het zoekvak en selecteert u een reeks pictogrammen die bij u past uit de resultaten die op de pagina worden weergegeven.

Stap 3

Pak de resulterende archieven uit met een archiveringstoepassing (bijvoorbeeld WinRAR of WinZIP). Verplaats het bestand weather.dll naar de map Client Plugins (C: / Program Files / Miranda IM / Plugins) en kopieer gismeteo.ini naar de weermap (/ Miranda / Plugins / weather). Plaats de pictogrammen in de submap Pictogrammen van dezelfde map.

Stap 4

Start Miranda en ga naar het instellingenvenster van de plug-in (Opties - Plug-ins - Weer). Selecteer de parameters die u nodig hebt om het weer weer te geven door de vakjes naast de benodigde items aan te vinken. Configureer het weergaveformaat van de voorspelling met behulp van het gedeelte Weertekst van de configuratiestructuur.

Stap 5

Ga naar de tak "Pop-upmeldingen" (PopUps) aan de linkerkant van het venster, stel de opties voor het weergeven van pop-upvensters in.

Stap 6

Voeg uw stad toe aan de lijst voor uitvoer. Ga hiervoor naar de Gismeteo-website, voer de naam van de stad in bij de zoekopdracht op de hoofdpagina. Wacht tot de pagina klaar is met laden en kopieer het nummer uit de adresbalk van je browser. Als de link er bijvoorbeeld uitziet als https://www.gismeteo.ru/city/daily/4517/, moet u 4517 kopiëren.

Stap 7

Klik in het venster van Miranda op de knop Contactpersonen zoeken/toevoegen. Geef in de linkerbovenhoek van het venster dat verschijnt de parameter "Weer" op en plak de gekopieerde code in de Stations-ID. Klik op "Zoeken", klik met de rechtermuisknop op de gevonden stad, selecteer "Toevoegen" - "Wijzigen" - "Als standaardstation instellen". Klik met de rechtermuisknop op het contact dat in de lijst verschijnt, selecteer "Weer bijwerken". De installatie is voltooid.

Aanbevolen: