Hoe Plakkerige Toetsen Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Plakkerige Toetsen Te Repareren
Hoe Plakkerige Toetsen Te Repareren

Video: Hoe Plakkerige Toetsen Te Repareren

Video: Hoe Plakkerige Toetsen Te Repareren
Video: PS4 Controller-knoppen werken niet 2024, Mei
Anonim

Sommige opdrachten op de computer worden gestart door meerdere toetsen op het toetsenbord tegelijkertijd in te drukken. Het is soms moeilijk voor beginnende gebruikers of mensen met een handicap om de gelijktijdige toetsaanslag onder de knie te krijgen, daarom hebben de ontwikkelaars een optie voor Sticky Keys voorzien. Er zijn een aantal stappen die u moet nemen om plaktoetsen in of uit te schakelen.

Hoe plakkerige toetsen te repareren
Hoe plakkerige toetsen te repareren

instructies:

Stap 1

De optie Sticky Keys is niet beschikbaar voor alle toetsen op het toetsenbord, maar alleen voor bedieningstoetsen. Deze omvatten Ctrl, Alt, Shift en de Windows-toets (met een vlag). Als deze optie is ingeschakeld, blijft de navigatietoets na indrukken actief totdat de volgende toets wordt ingedrukt en het gewenste commando wordt opgeroepen.

Stap 2

Als u met plaktoetsen werkt, drukt u vijf keer op de Shift-toets om deze optie uit te schakelen. Als u deze optie volledig moet uitschakelen, gebruikt u de mogelijkheden van het systeem.

Stap 3

Open het Configuratiescherm vanuit het menu Start. Als u de Start-knop niet ziet, heeft u de taakbalk verborgen. Druk op de Windows-toets op uw toetsenbord of verplaats uw muiscursor naar de onderkant van het scherm en wacht tot het paneel verschijnt.

Stap 4

Selecteer in het Configuratiescherm het pictogram Toegankelijkheid (het maakt niet uit of uw paneel wordt weergegeven in de klassieke weergave of op categorie). Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Verwijder op het tabblad Toetsenbord in de groep Sticky Keys de markering uit het vak naast Sticky.

Stap 5

Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden en sluit het venster "Toegankelijkheid". Klik hiervoor op de OK-knop of het X-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster.

Stap 6

De sticky-optie is niet alleen bedoeld voor het toetsenbord, maar ook voor de muisknop. Om plakkerige muisknoppen uit te schakelen, opent u het Configuratiescherm vanuit het menu Start. Klik in de categorie Printers en andere hardware op het muispictogram om een nieuw dialoogvenster Muiseigenschappen te openen.

Stap 7

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Muisknoppen" en verwijder de markering in de groep "Sticky Mouse Button" uit het veld tegenover het opschrift "Sticky inschakelen". Pas de nieuwe instellingen toe en sluit het venster op de gebruikelijke manier.

Aanbevolen: