Hoe De Standaardbrowser Uit Te Schakelen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Standaardbrowser Uit Te Schakelen?
Hoe De Standaardbrowser Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Standaardbrowser Uit Te Schakelen?

Video: Hoe De Standaardbrowser Uit Te Schakelen?
Video: Hoe de donkere modus in Google Chrome Browser in / uit te schakelen 2024, Mei
Anonim

Als u meerdere internetbrowsers op uw computer hebt geïnstalleerd, is een daarvan de standaardbrowser, dat wil zeggen de toepassing waarin alle links automatisch worden geopend. De tweede browser wordt genegeerd. Om één browser uit te schakelen en de tweede browser als standaard in te stellen, moet u een paar stappen ondernemen.

Hoe de standaardbrowser uit te schakelen?
Hoe de standaardbrowser uit te schakelen?

instructies:

Stap 1

De standaardbrowser is als zodanig niet uitgeschakeld. Het is noodzakelijk om de juiste instellingen te configureren in de internetbrowser die u als standaardbrowser wilt instellen. Als u een van de programma's verwijdert, wordt de tweede automatisch de standaardbrowser.

Stap 2

Om Internet Explorer als standaardbrowser in te stellen, start u deze en opent u het venster Internetopties in het menu Extra. Maak daarin het tabblad "Programma's" actief. Zoek in de groep "Browser standaard" de knop "Standaard gebruiken" en klik erop met de linkermuisknop. Als u wilt dat er elke keer dat u de browser start een controle wordt uitgevoerd, selecteert u het vakje "Vertel me of Internet Explorer standaard niet wordt gebruikt" met een markering. Sla de nieuwe instellingen op door op de knop "Toepassen" te klikken en sluit het venster.

Stap 3

Als onder andere de Opera-browser op uw computer is geïnstalleerd, verschijnt er de eerste keer dat u deze start een venster waarin u wordt gevraagd om van het programma de standaardbrowser te maken. Antwoord bevestigend of wacht tot de toepassing start en selecteer in het Opera-menu het item "Instellingen" en het subitem "Algemene instellingen".

Stap 4

Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Ga daarin naar het tabblad "Geavanceerd". Plaats een markering in het veld "Controleer of Opera de standaardbrowser is" en klik op de knop "Instellingen" rechts van de regel. Markeer in het extra venster het item "Standaardbrowser" met een markering, bevestig de nieuwe instellingen met de OK-knop.

Stap 5

Om Mozilla Firefox de standaardbrowser te maken, start u deze en klikt u op Opties in het menu Extra. Ga in het nieuwe dialoogvenster naar het tabblad "Geavanceerd" en maak het minitabblad "Algemeen" actief. Klik op de knop "Nu controleren" naast "Altijd controleren bij opstarten of Firefox de standaardbrowser is". Na verificatie wordt u gevraagd de toepassing in te stellen als de standaardbrowser. Klik op de knop "Ja" in het aanvraagvenster.

Aanbevolen: