De Standaardbrowser Instellen

Inhoudsopgave:

De Standaardbrowser Instellen
De Standaardbrowser Instellen

Video: De Standaardbrowser Instellen

Video: De Standaardbrowser Instellen
Video: Google Chrome instellen als standaardbrowser 2024, Mei
Anonim

Als er meerdere internetbrowsers op de computer zijn geïnstalleerd, moet de gebruiker kiezen in welke van de applicaties alle links automatisch worden geopend. Om een programma als standaardbrowser in te stellen, moet u verschillende stappen ondernemen.

De standaardbrowser instellen
De standaardbrowser instellen

instructies:

Stap 1

Meestal wordt u bij het installeren van een nieuwe browser gevraagd of u van de geïnstalleerde browser het standaardprogramma wilt maken. Als u bevestigend antwoordt, hoeft u verder niets te doen. Raadpleeg de programma-instellingen als u de ene browser naar de andere wilt wijzigen.

Stap 2

Om van Internet Explorer de standaardbrowser te maken, start u de browser op de gebruikelijke manier. Selecteer in de bovenste menubalk het item "Service" en klik met de linkermuisknop op het subitem "Internetopties". Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Maak daarin het tabblad "Programma's" actief.

Stap 3

Klik in de groep "Browser standaard" op de knop "Als standaard gebruiken". Om elke keer dat de browser wordt gestart te controleren op naleving van de opgegeven parameters, selecteert u het vakje "Vertel me of Internet Explorer standaard niet wordt gebruikt" met een markering. Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen op te slaan.

Stap 4

Om automatisch links in Mozilla Firefox te openen, selecteert u in het browservenster het item "Extra" en het subitem "Opties" in het menu. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Geavanceerd". Maak het minitabblad "Algemeen" actief. Stel in de groep "Systeemvoorkeuren" het token in in het vak "Altijd bij opstarten controleren of Firefox de standaardbrowser is".

Stap 5

Klik op de knop "Nu controleren". Er verschijnt een aanvraagvenster. Bevestig daarin dat u van Firefox uw standaardbrowser wilt maken door op de knop "Ja" te klikken. Om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden, klikt u op de knop OK in de rechterbenedenhoek van het venster.

Stap 6

Klik in Google Chrome voor dezelfde doeleinden op de knop "Als standaardbrowser instellen" op de werkbalk. Als deze knop niet in het browservenster staat, klikt u op de knop "Instellingen" in de vorm van een moersleutel. Selecteer "Opties" in het vervolgkeuzemenu. Er wordt een nieuw venster geopend, selecteer daarin het gedeelte "Algemeen". Klik in de groep "Standaardbrowser" op de knop "Google Chrome instellen als standaardbrowser" en sluit het venster.

Aanbevolen: