Een Deel Van Een Afbeelding Uitknippen

Inhoudsopgave:

Een Deel Van Een Afbeelding Uitknippen
Een Deel Van Een Afbeelding Uitknippen

Video: Een Deel Van Een Afbeelding Uitknippen

Video: Een Deel Van Een Afbeelding Uitknippen
Video: Een deel van een foto uitknippen voor de website.avi 2024, Mei
Anonim

Vaak moet een gebruiker van een pc een fragment van een tekening of foto uitknippen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan om een fragment in te voegen in een presentatie, tekstdocument of om een foto bij te snijden. U kunt een deel van de afbeelding uitknippen met behulp van standaardtools van het Windows 7-besturingssysteem.

Een deel van een afbeelding uitknippen
Een deel van een afbeelding uitknippen

instructies:

Stap 1

Open het afbeeldingsbestand dat u wilt knippen in de voorbeeldmodus. Dubbelklik hiervoor met de linkermuisknop.

Stap 2

Ga naar het startmenu en open de lijst met geïnstalleerde applicaties. Druk hiervoor eenmaal met de linkermuisknop op de knop "Alle programma's" of beweeg de cursor over deze regel en houd deze op zijn plaats totdat de lijst met programma's verschijnt.

Stap 3

In de lijst die verschijnt, klikt u eenmaal met de linkermuisknop op de map "Standaard". Er wordt een lijst met toepassingen geopend die standaard bij het softwarepakket voor het besturingssysteem Windows 7 worden geleverd.

Stap 4

Klik in de lijst met beschikbare standaardprogramma's eenmaal met de linkermuisknop op de regel "Schaar". Het beeld op het beeldscherm wordt wazig en er wordt een programma gestart waarmee u elk fragment van het beeld op het scherm, een apart venster of het hele scherm als een afzonderlijke afbeelding kunt opslaan.

Stap 5

Om de toepassing "Schaar" op een andere manier te starten, opent u het menu "Start" en typt u in het zoekvak "Programma's en bestanden zoeken" het woord "schaar". Selecteer in de lijst die verschijnt de regel "Schaar" uit het blok "Toepassingen" door er eenmaal met de linkermuisknop op te klikken.

Stap 6

Als u een bepaald rechthoekig fragment moet knippen, klikt u in het programmavenster "Schaar" op de pijl naast de knop "Maken" en selecteert u de regel "Rechthoek" in de lijst die wordt geopend. Selecteer de Freeform-lijn om een afbeelding met vrije vorm te knippen.

Stap 7

Om een fragment uit te knippen, drukt u met de linkermuisknop op een van de randen van de afbeelding en terwijl u deze vasthoudt, omcirkelt u de gewenste contour. Wanneer u de muisknop loslaat, wordt een venster geopend voor het bewerken en opslaan van de resulterende afbeelding.

Stap 8

Sla het geknipte fragment op door eenmaal met de linkermuisknop op de knop "Save fragment" met de afbeelding van een diskette te klikken en de benodigde directory voor de bestandslocatie en de naam te selecteren.

Stap 9

U kunt ook een fragment van een afbeelding uitknippen met behulp van extra geïnstalleerde programma's zoals Adobe Photoshop, CorelDraw, GIMP, enz. De vermelde softwareproducten hebben veel speciale grafische hulpmiddelen waarmee u elk deel van een afbeelding met een willekeurige vorm kunt uitsnijden en bewerken het.

Stap 10

Om een fragment te knippen met een grafische editor, opent u het bestand met het gewenste patroon erin en gebruikt u speciale softwaretools die zijn ontworpen om een deel van de afbeelding uit te knippen.

Aanbevolen: