Tekst Ondersteboven Schrijven Up

Inhoudsopgave:

Tekst Ondersteboven Schrijven Up
Tekst Ondersteboven Schrijven Up

Video: Tekst Ondersteboven Schrijven Up

Video: Tekst Ondersteboven Schrijven Up
Video: jij schrijven 2024, Mei
Anonim

Op het gebied van grafisch ontwerp worden de meest gedurfde en ongebruikelijke ideeën ontwikkeld. En met moderne middelen van digitale beeldverwerking realiseert u ze in de beste kwaliteit. Zo is het soms al voldoende om de tekst ondersteboven op een billboard of poster te schrijven om de aandacht te trekken.

Tekst ondersteboven schrijven up
Tekst ondersteboven schrijven up

Noodzakelijk

raster grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw documentvenster in Photoshop. Druk op Ctrl + N of selecteer Bestand en "Nieuw…" in het menu. Geef in het dialoogvenster Nieuw in de velden Breedte en Hoogte respectievelijk de breedte en hoogte van de gemaakte afbeelding op. Selecteer een kleurprofiel, logische resolutie en achtergrondvulmodus. Klik OK.

Stap 2

Activeer het gereedschap Horizontale tekst. Om dit te doen, houdt u de T-vormige pictogramknop op de werkbalk ingedrukt. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer daarin het gewenste item.

Stap 3

Selecteer het lettertype voor het tekstbijschrift. Klik op de vervolgkeuzelijst met de naam van het huidige lettertype in de bovenste werkbalk. Kies een lettertype.

Stap 4

Geef het gewicht van het lettertype op. Klik op de vervolgkeuzelijst naast de lijst met lettertypen. Selecteer het gewenste artikel.

Stap 5

Stel de anti-aliasingopties voor teksttekenglyphs in. Gebruik de juiste lijst op het paneel.

Stap 6

Stel de lettergrootte in. Voer de gewenste waarde in in het tekstvak op de werkbalk naast het tweeletterige pictogram T. U kunt ook een vooraf gedefinieerde waarde selecteren in het menu dat wordt geopend wanneer u op de pijl naast het vak klikt.

Stap 7

Kies een kleur voor de tekst. Klik op het vierkantje dat de huidige voorgrondkleur weergeeft. Het staat onderaan de zijwerkbalk. Het dialoogvenster Kleurkiezer (voorgrondkleur) verschijnt. Door waarden in de tekstvelden van het dialoogvenster in te voeren of de schuifregelaars en bedieningselementen te gebruiken om de tint en het contrast te selecteren, selecteert u de gewenste kleur. Klik OK.

Stap 8

Schrijf je tekst. Klik met de muis in een leeg gebied van de afbeelding in het Photoshop-documentvenster. Er wordt een nieuwe laag gemaakt. Voer uw tekst in. Selecteer indien nodig het gereedschap Verplaatsen en pas de positie van de tekstlaag aan door deze met de muis te slepen of de cursorknoppen te verplaatsen.

Stap 9

Draai de tekst ondersteboven. Open het gedeelte Bewerken van het hoofdmenu. Markeer het item Transformeren. Selecteer 180 ° roteren als u de tekst wilt spiegelen door deze te draaien. Selecteer het item Verticaal spiegelen als het spiegelen moet worden gedaan door het om de horizontale as te draaien.

Stap 10

Sla de tekstafbeelding op. Druk op Alt + Shift + Ctrl + S. Selecteer het opslagformaat en, indien nodig, de opties voor beeldcompressie. Klik op de knop Opslaan. Geef een naam en locatie op voor het bestand. Klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: