Tekst Schrijven Op Een Computer A

Inhoudsopgave:

Tekst Schrijven Op Een Computer A
Tekst Schrijven Op Een Computer A

Video: Tekst Schrijven Op Een Computer A

Video: Tekst Schrijven Op Een Computer A
Video: How to Convert Image to Text in Windows PC (100% Works) 2024, April
Anonim

U kunt tekst op een computer afdrukken met 2 programma's: Word en Kladblok. Kladblok is gemakkelijker te leren, maar Word biedt veel extra opties voor het converteren van tekst.

Tekst schrijven op een computer a
Tekst schrijven op een computer a

Noodzakelijk

  • - Microsoft Word;
  • - Notitieboekje.

instructies:

Stap 1

Open Word Als u tekst op uw computer wilt typen, selecteert u Start - Alle programma's - Microsoft Office - Microsoft Office Word. Het document wordt geopend. Probeer tekst in Word te typen door deze op uw toetsenbord te typen. Bovenaan het document bevinden zich menu's, een werkbalk waar u het lettertype, de lettergrootte, de regelafstand, enz. kunt definiëren. Onder de werkbalk bevindt zich een liniaal die de inspringing van de eerste regel en de inspringing van de rest van de alinea's aanpast.

Stap 2

Typ uw tekst: Hoofdletters worden automatisch geplaatst na de punt en de spatie (de brede toets onderaan het midden van het toetsenbord). Als u een hoofdletter in een zin moet plaatsen, drukt u tegelijkertijd op Shift en de toets met de gewenste letter. Om de invoertaal te wijzigen van Russisch naar Engels en vice versa, drukt u op de toetsencombinatie Shift + Alt of Shift + Ctrl. Er wordt een nieuwe alinea gemaakt wanneer u op de Enter-toets drukt.

Stap 3

Sla het document op Klik op de werkbalk met de rechtermuisknop op het pictogram van de diskette. Voer in het geopende venster de naam van het bestand in, selecteer de map om het op te slaan en klik op "Opslaan". U kunt ook "Bestand - Opslaan" selecteren in het hoofdmenu of op Shift + F12 op het toetsenbord drukken.

Stap 4

Typ Kladblok Selecteer Start-Alle programma's - Accessoires - Kladblok. Een venster voor het invoeren van tekst wordt geopend. Het is gemakkelijker om de tekst hier te typen, omdat het menu is intuïtiever dan Word, maar heeft minder functies. Het type lettertype en de grootte ervan kunnen worden bepaald in het menu "Formaat - Lettertype". Hoofdletters, alinea's worden op dezelfde manier gemaakt als in Word. Om de tekst op te slaan, drukt u op "Bestand - Opslaan" of drukt u op Ctrl + S.

Aanbevolen: