Hoe Maak Je Een Draadloos Netwerk Tussen Laptops

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Draadloos Netwerk Tussen Laptops
Hoe Maak Je Een Draadloos Netwerk Tussen Laptops

Video: Hoe Maak Je Een Draadloos Netwerk Tussen Laptops

Video: Handmatig verbinding maken met een draadloos netwerk in Windows 8 2022, November
Anonim

In situaties waarin het nodig is om twee laptops of netbooks op een lokaal netwerk aan te sluiten, is het aan te raden om het zonder netwerkkabels te doen. Dit dreigt de gegevensoverdrachtsnelheid te verliezen, maar behoudt het belangrijkste voordeel van mobiele pc-gegevens.

Hoe maak je een draadloos netwerk tussen laptops
Hoe maak je een draadloos netwerk tussen laptops

instructies:

Stap 1

De meeste draadloze adapters op mobiele computers ondersteunen de functie Soft + AP (Create Wireless Access Point) niet. Desondanks kunnen er toch twee laptops op een lokaal netwerk worden aangesloten en zelfs beide apparaten van internettoegang voorzien. Zet de eerste laptop aan. Sluit de internetverbindingskabel aan op de netwerkkaart.

Stap 2

Stel deze verbinding in, rekening houdend met de aanbevelingen en vereisten van uw provider. Controleer of deze verbinding goed werkt.

Stap 3

Stel nu het netwerk tussen de laptops in. Open het Netwerkcentrum. Selecteer het menu "Draadloze adapters beheren" en open het. Zoek op de hoofdwerkbalk de knop Toevoegen en klik erop.

Stap 4

Selecteer Computer-naar-computernetwerk maken. Klik in het volgende venster op de knop "Volgende". Stel de naam (SSID) van uw draadloze netwerk in. Selecteer het type beveiliging uit de bestaande opties. Voer de sleutel in die nodig is om toegang te krijgen tot uw netwerk. Het is beter om een ​​relatief complex wachtwoord te gebruiken.

Stap 5

Vink het vakje aan naast 'Deze netwerkinstellingen opslaan'. Klik volgende". Er verschijnt een venster met de mededeling dat het netwerk dat u hebt gemaakt, klaar is voor gebruik.

Stap 6

Laat de eerste laptop nog even liggen. Schakel het tweede apparaat in. Schakel het zoeken naar beschikbare draadloze netwerken in. Selecteer uw netwerk en klik op de knop "Verbinden". Voer in het venster dat verschijnt de vereiste sleutel in.

Stap 7

Open de instellingen van de draadloze adapter van de tweede laptop. Selecteer TCP / IPv4-eigenschappen. Stel de volgende parameters in voor dit menu:

- 135.135.135.2 - IP-adres

- Systeem selecteerbaar subnetmasker

- 135.135.135.1 - De hoofdgateway

- 135.135.135.1 - DNS-servers.

Stap 8

Ga terug naar de eerste computer. Open het item dat in de vorige stap is opgegeven. Vul slechts één veld in - IP-adres, en voer de nummers 135.135.135.1 erin in.

Stap 9

Open de eigenschappen van uw internetverbinding en selecteer het tabblad "Toegang". Voeg het item toe dat verantwoordelijk is voor het delen van internet. Voer uw draadloze netwerk in. Sla de instellingen op.

Populair per onderwerp