Hoe Een Array In C . In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Array In C . In Te Stellen
Hoe Een Array In C . In Te Stellen

Video: Hoe Een Array In C . In Te Stellen

Video: Hoe Een Array In C . In Te Stellen
Video: C Programming Tutorial - 15 - Simple Array Program 2024, April
Anonim

Arrays in de programmeertalen C en C++ worden meestal gebruikt om een reeks gegevens van hetzelfde type te vormen. Deze organisatie van de parameters stelt u het meest effectief in staat om de toegewezen taken op te lossen. Vooral in de programmeertalen C en C++, waar arrays zowel aan het begin van een programma als overal in de code kunnen worden opgegeven. Het belangrijkste is om rekening te houden met de reikwijdte van de gemaakte variabelen.

Hoe een array in C. in te stellen
Hoe een array in C. in te stellen

instructies:

Stap 1

Een array, als een benoemde dataset van één type, neemt een goed gedefinieerde plaats in het geheugen in, waarbij elk volgend element zich onmiddellijk na het vorige bevindt. Een specifieke cel is toegankelijk via index; in C heeft het eerste element index nul. De beschrijving moet rekening houden met de afmeting van de array, d.w.z. eendimensionaal of tweedimensionaal, met twee strings, wordt de array gebruikt.

Stap 2

Bepaal het bereik van de gegenereerde array. Als het bij één lokale functie hoort, schrijf dan de naam en grootte helemaal aan het begin bij het declareren van andere variabelen. Bij het vormen van een globale array moet de beschrijving ervan helemaal aan het begin van het programma of in het meegeleverde headerbestand (h-bestand) worden uitgevoerd.

Stap 3

In C wordt een array gedefinieerd door een unieke naam die het type gegevens aangeeft dat erin is opgeslagen, evenals de dimensie in de enkele of dubbele operator . Maak een eendimensionale array met één rij.

Een voorbeeld van het maken van een eendimensionale array:

dubbele m_P1 [200];

char m_C1 [20];

In dit geval zijn er twee eenregelige arrays m_P1 en m_C1 gemaakt. De eerste slaat 200 variabelen van het dubbele type op en de tweede - 50 tekenwaarden (char).

Stap 4

Geef een tweedimensionale array (matrix) op waarbij twee indices moeten worden opgegeven in de -operators om de verwijzing naar een specifiek element te verwijderen. De syntaxis voor het beschrijven van een dergelijke array is vergelijkbaar met eendimensionaal, behalve voor het specificeren van de dimensie.

Een voorbeeld van het maken van een tweedimensionale array:

dubbele m_P2 [100] [50];

char m_C2 [20] [10];

Stap 5

Voor multidimensionale arrays in de C-taal zijn er echter concessies wat betreft het specificeren van de exacte dimensieparameters. Als de tweedimensionale array gelijktijdig met de declaratie wordt geïnitialiseerd, is het toegestaan om de eerste dimensie niet te specificeren, d.w.z. het aantal regels in de array.

int m_I [4] = {{3, 7, 9, 2}, {4, 1, 2, 1}, {3, 8, 9, 4}, {5, 1, 3, 9}};

In dit geval wordt de exacte grootte van de m_I-array door de compiler direct bepaald bij het koppelen van het uitvoerbare programma.

Aanbevolen: