Hoe Een Raid-array Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Raid-array Te Herstellen
Hoe Een Raid-array Te Herstellen

Video: Hoe Een Raid-array Te Herstellen

Video: Hoe Een Raid-array Te Herstellen
Video: Een aantal USB-sticks gebruiken in een RAID-opstelling. 2024, Mei
Anonim

Het belangrijkste doel van RAID-arrays is het voorkomen van gegevensverlies en het verhogen van de snelheid van het verwerken van gegevens van harde schijven. Helaas leidt het falen van één element van de array vaak tot het volledig verlies van alle belangrijke gegevens.

Hoe een raid-array te herstellen
Hoe een raid-array te herstellen

Noodzakelijk

  • - RAID-controller;
  • - RAID-reconstructie.

instructies:

Stap 1

Maak een back-up van de schijven die u gebruikt voordat u met een ongeldige RAID-array gaat werken. Gebruik hiervoor het programma Acronis Disk Director. Brand de DOS-versie van dit hulpprogramma op schijf.

Stap 2

Sluit het vereiste aantal nieuwe harde schijven aan op het moederbord om de kopieën van de array-elementen te bevatten. Voer Acronis Disk Director uit en voer de benodigde bewerkingen uit om harde schijven te kopiëren.

Stap 3

Download nu het Acronis Disk Director-programma. Het heeft een reeks functies die voldoende zijn voor succesvol werk. Om dit hulpprogramma met succes te gebruiken, moet u de kenmerken kennen van de array die wordt hersteld.

Stap 4

Start het programma en vouw het menu RAID Type uit. Selecteer het type array waarmee u verder wilt werken. Voer in het veld Drivers het aantal harde schijven in de RAID-array in.

Stap 5

Vul de velden in de kolom Naam in. Selecteer de harde schijven die bij de array horen die wordt verwerkt. Besteed speciale aandacht aan het veld Blokgrootte. Voer de eerder gebruikte blokgrootte in. Als u niet zeker bent van uw selectie, wijzigt u de waarde in dit veld niet.

Stap 6

Druk nu achtereenvolgens op de knop Schijven openen en analyseren. Markeer in het nieuwe venster De differentiële entropie uitvoeren en klik op Volgende. Stel in het volgende menu de rijvolgorde in en voer de waarde voor de zoekgrootte in.

Stap 7

Klik op de knop Volgende, wacht terwijl het programma het algoritme selecteert voor het samenstellen van de array. Klik op de knop Herstellen en wacht tot het hulpprogramma is voltooid. Het is belangrijk op te merken dat het enkele uren kan duren om een array volledig opnieuw op te bouwen.

Stap 8

Onthoud dat er ook hardwaremethoden zijn om arrays te herstellen. U moet ze niet gebruiken als u niet over een volledige set informatie beschikt over de vorige status van de RAID-array. Meestal leiden dergelijke pogingen tot volledig gegevensverlies.

Aanbevolen: