Een Bestand Sluiten Met Een Wachtwoord

Inhoudsopgave:

Een Bestand Sluiten Met Een Wachtwoord
Een Bestand Sluiten Met Een Wachtwoord

Video: Een Bestand Sluiten Met Een Wachtwoord

Video: Een Bestand Sluiten Met Een Wachtwoord
Video: Bestanden beveiligen met een wachtwoord 2024, Mei
Anonim

Om de vertrouwelijkheid van informatie op een computer te behouden, is het vaak nodig om een bestand te beveiligen met een wachtwoord, vooral als u werkt op een computer waartoe andere mensen toegang hebben.

Een bestand sluiten met een wachtwoord
Een bestand sluiten met een wachtwoord

Noodzakelijk

  • - MS-Word;
  • - Winrar.

instructies:

Stap 1

Beveilig uw Microsoft Word-document met een wachtwoord. Sla alle wijzigingen in het document op met de opdracht "Bestand" - "Opslaan als". Ga naar het menu "Service", selecteer het item "Opties", selecteer het tabblad "Beveiliging". Voer in het veld "Wachtwoord om bestand te openen" het wachtwoord in dat u wilt instellen. Versleutel vervolgens het ingestelde wachtwoord.

Stap 2

Om dit te doen, klikt u op de knop "Geavanceerd" naast het invoerveld voor het wachtwoord, in het venster "Versleutelingstype" dat wordt geopend, selecteert u codering met een sleutelsterkte van 128 uit de lijst met typen, klikt u op de knop "OK". Klik vervolgens op de knop "OK" in het tabblad "Beveiliging", in het venster dat wordt geopend, voert u het wachtwoord opnieuw in. Sla uw wijzigingen in het document opnieuw op om een wachtwoord in te stellen om het bestand te openen.

Stap 3

Stel een wachtwoord in voor het bestand met behulp van het Winrar-programma, ga hiervoor naar de map met het gewenste bestand, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de optie "Toevoegen aan archief". Ga in het geopende venster naar het tabblad "Archiefnaam en parameters". Voer de gewenste naam voor het archief in, selecteer het compressieniveau en schakel indien nodig het selectievakje "Zelfuitpakkend archief maken" in.

Stap 4

Klik op het tabblad Geavanceerd om het bestand met een wachtwoord te beveiligen. Klik op de knop "Wachtwoord instellen". In het dialoogvenster Wachtwoordarchief dat wordt geopend. Voer in het veld "Voer wachtwoord in" tweemaal uw wachtwoord in, vul vervolgens het veld "Voer het wachtwoord nogmaals in voor verificatie" in en klik op de knop "OK".

Stap 5

Download en installeer de File & Folder Protector-toepassing om een wachtwoord in te stellen voor een bestand of map. Download hiervoor de demoversie van het programma. Start het na de installatie. Het programmavenster ziet eruit als "Verkenner". Selecteer in het linkerdeel van het venster de gewenste map of het gewenste bestand, klik op de knop Wachtwoord op de werkbalk, voer het vereiste wachtwoord in en klik op OK.

Aanbevolen: