Een Bestand Zippen Met Een Wachtwoord

Inhoudsopgave:

Een Bestand Zippen Met Een Wachtwoord
Een Bestand Zippen Met Een Wachtwoord

Video: Een Bestand Zippen Met Een Wachtwoord

Video: Een Bestand Zippen Met Een Wachtwoord
Video: Zip-bestand beveiligen met een wachtwoord (Windows) 2024, April
Anonim

Als u uw eigen bestanden uploadt naar openbare bronnen voor het delen van bestanden of als er meerdere gebruikers op uw computer werken, kan er een situatie ontstaan waarin u ervoor moet zorgen dat de toegang tot uw gegevens wordt beperkt. Je hoeft geen computergenie te zijn om dit te doen. U kunt de bestanden eenvoudig met een wachtwoord in een archief inpakken.

Een bestand zippen met een wachtwoord
Een bestand zippen met een wachtwoord

Noodzakelijk

WinRAR-archiver

instructies:

Stap 1

Zoek met behulp van de bestandsbeheerder die u gebruikt het bestand op de harde schijf van uw computer dat u met een wachtwoord in een archief gaat inpakken.

Stap 2

Plaats de cursor op het bestandspictogram en klik met de rechtermuisknop. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt de opdracht "Toevoegen aan archief".

Stap 3

Configureer back-upopties. Geef in het venster met archiefinstellingen dat wordt geopend de naam op van het archief dat moet worden opgeslagen. Standaard krijgt het archief de naam van het bestand dat moet worden verpakt. Selecteer RAR in het veld "Archiefformaat". Als u het gezipte bestand per e-mail gaat verzenden en het bestand is groot, maak dan een archief met meerdere volumes. Voer de grootte van één volume in het overeenkomstige veld in of selecteer een grootte in de vervolgkeuzelijst. Klik op het tabblad "Geavanceerd". Klik in dit tabblad op de knop "Wachtwoord instellen". Voer in het geopende venster het wachtwoord twee keer in en vink het selectievakje "Bestandsnamen versleutelen" aan. Klik op OK in het venster Wachtwoordback-up.

Stap 4

Klik op OK in het venster Back-upopties. Er is een wachtwoordarchief aangemaakt.

Aanbevolen: